Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικονομικός
Συγγραφέας:   Ξενοφών ο Αθηναίος


Οικονομικός
Ένα από τα Σωκρατικά συγγράμματα του Ξενοφώντος (μαζί με τα "Απομνημονεύματα", την "Απολογία", το "Συμπόσιο"), σε διαλογική μορφή ουσιαστικά, στο οποίο ο Σωκράτης διαλέγεται περί οικιακής οικονομίας με τον Κριτόβουλο, γιο του στενού του φίλου Κρίτωνα. Σ΄ αυτό ο φιλόσοφος μεταφέρει στον νεαρό συνομιλητή του όσα έμαθε από τον Ισχόμαχο για την καλλιέργεια της γης, τη διοίκηση ενός σπιτικού και άλλα, γενικά και ειδικότερα, ζητήματα σχετιζόμενα με το νοικοκυριό του καιρού. Σημειώνεται ότι ο Κριτόβουλος, όπως και οι άλλοι τρεις γιοι του Κρίτωνα, μαθήτεψε κοντά στον Σωκράτη, ενώ και στο "Συμπόσιό" του ο Ξενοφών τον παρουσιάζει να συνδιαλέγεται με τον μεγάλο φιλόσοφο.
Στο έργο, που συγγράφηκε μάλλον την τρίτη δεκαετία του Δ΄ π.Χ. αι., προτάσσεται κατατοπιστικός πρόλογος (με θέματα: "Ο Ξενοφών", "Η εκστρατεία των Μυρίων", "Η οικογενειακή του κατάσταση", "Η ζωή στον Σκιλλούντα", "Η εξορία του από την Αθήνα", "Ο θάνατός του", "Το έργο του", "Ο Οικονομικός"), ενώ σημειώσεις του μεταφραστή επεξηγούν και σχολιάζουν δημιουργικά το κείμενο.


Σημείωση: Σημειώσεις: Βαγγέλης Μώρος.

20χ12 εκ., 263 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Αρχειοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 884 (Ιστοριογραφία, Ελληνική)
Άλλα πρόσωπα: Ευάγγελος Μώρος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-398-118-3
ISBN (10ψήφιο): 960-398-118-4
Βάρος: 0.276 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
9.59
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.54
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.