Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαφωτισμός
(Ένα καλογυαλισμένο μωσαϊκό αντιφατικών κι αντιχριστιανικών ιδεών)

Διαφωτισμός
[...] Η προσφορά του παρόντος βιβλίου είναι αντιστρόφως ανάλογη προς το μέγεθός του. Διαθέτει επάρκεια δυνάμεως, αποδεικτικής και διδακτικής, για τον ευσυνείδητο αναγνώστη, ακόμη και τον ειδικό, σε ένα θέμα καίριο για την πορεία του νεώτερου ελληνισμού (και του ευρωπαϊκού κόσμου) στους τελευταίους αιώνες. Διότι ο Διαφωτισμός, ως κορύφωση της μακραίωνης δυτικοευρωπαϊκής διαλεκτικής πνευματικοκοινωνικής διαδικασίας, διαμόρφωσε τη σημερινή Ευρώπη, και με τις ποικίλες εκφύσεις του επηρεάζει αποφασιστικά την παγκόσμια κοινωνία σ΄ όλους τους χώρους των πραγματώσεων και εξελίξεών της. Ορθά δε, ορίζεται από τον συγγραφέα ο Διαφωτισμός ως "γέννημα-θρέμμα του Δυτικοευρωπαϊκού και Ρωμαιοκαθολικού Μεσαίωνα". Ο Ευρωπαίος άνθρωπος, που άνετα εκφράζεται με το πνευματικό - πολιτικό περιεχόμενο του όρου "δυτικός", γεννήθηκε στον φραγκογερμανικό μεσαίωνα και ολοκληρώθηκε μέσα από τα ρήγματα (πνευματικά - κοινωνικά και πολιτικά) της Αναγεννήσεως, της Διαμαρτυρήσεως και του Διαφωτισμού, σε όλες τις καταλυτικές μετεξελίξεις και μεταπτώσεις του.
[...]


Σημείωση: Πρόλογος: π. Γεωργίου Μεταλληνού. Κεντρική διάθεση: Ιωάννης Παλαιτσάκης, τηλ.: 210 9232218 & εκδόσεις "Σταμούλη Α.Ε.".

21χ14 εκ., 96 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 940.25 (Ευρωπαϊκός διαφωτισμός)
ISBN: 978-960-91067-1-9
ISBN (10ψήφιο): 960-91067-1-4
Βάρος: 0.159 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
8.16
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παλαιτσάκης, Ιωάννης Γ.
Ο Ιωάννης Γ. Παλαιτσάκης γεννήθηκε το 1944 στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε την άδεια άσκησης του Δικηγορικού επαγγέλματος στο Πρωτοδικείο Αθηνών (1971) αλλά δεν ακολούθησε την Δικηγορία. Εργάστηκε στην Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.), από το 1971 μέχρι το 2002, και διετέλεσε σ΄ αυτή Γενικός Διευθυντής Διοίκησης και Διαχείρισης (1989-1993). Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδίδεται επί σειρά ετών στη μελέτη θεμάτων Χριστιανικής Θεολογίας, Συγκριτικής Θρησκειολογίας και Μυθολογίας, Μεταφυσικής, Αποκρυφισμού και Παραψυχολογίας. Σχετικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί και δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά. Έχει λάβει και λαμβάνει μέρος σε τηλεοπτικές εκπομπές σχετικές με τα παραπάνω θέματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.