Ο αιώνας του γονιδίου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο αιώνας του γονιδίου

Evelyn Fox Keller

19.78€ -10% 17.80€

Όταν, στα μέσα της δεκαετίας του 1980, προτάθηκε για πρώτη φορά το Πρόγραμμα του Ανθρώπινου Γονιδιώματος, προκάλεσε έντονο προβληματισμό. Αλλά σήμερα, καθώς η αλματώδης πρόοδός του έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, έχουν απομείνει ελάχιστοι σκεπτικιστές.
Eικοστός πρώτος αιώνας: πρόκειται για μία σπάνια και θαυμαστή χρονική περίοδο, όπου η επιτυχία μάς διδάσκει την ταπεινοφροσύνη. Πράγματι, από όλα τα οφέλη που αποκομίσαμε από την χαρτογράφηση γονιδιωμάτων, το δίδαγμα της ταπεινοφροσύνης θα έπρεπε να θεωρείται ως μέγιστη κατάκτηση. Για περίπου πενήντα χρόνια, "πείθαμε τους εαυτούς μας" ότι με την ανακάλυψη της μοριακής βάσης της γενετικής πληροφορίας, θα ξεσκεπάζαμε το "μυστικό της ζωής". Eάν μπορούσαμε, απλώς και μόνο, να αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμα στην αλληλουχία των νουκλεοτιδίων του DNA, θα είμασταν οι κυρίαρχοι ενός "προγράμματος" που κάνει έναν οργανισμό να είναι αυτός που είναι.
Ο στόχος του βιβλίου είναι να εξυμνήσει τις εκπληκτικές συνέπειες που έφεραν στη σκέψη οι επιτυχίες της συγκεκριμένης επιστήμης, αλλά και να δείξει πόσο βαθύ είναι το χάσμα μεταξύ της γενετικής "πληροφορίας" και της βιολογικής σημασίας.

Γεωργία Αθανασοπούλου (Μεταφραστής)


Evelyn Fox Keller

Evelyn Fox Keller (Συγγραφέας)

Η Έβελιν Φοξ Κέλερ (Evelyn Fox Keller) είναι καθηγήτρια Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο ΜΙΤ. Γεννήθηκε το 1936 στη Νέα Υόρκη. Κόρη φτωχών μεταναστών, έκανε έντονη την παρουσία της στο χώρο της βιολογίας και της φυσικής και κατόρθωσε να καθιερωθεί στην ανδροκρατούμενη επιστημονική κοινότητα της δεκαετίας του ΄70. Έχει τιμηθεί με την Υποτροφία McArthur και έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις. Άλλα έργα της είναι τα εξής: "A feeling for the organism-the life and work of Barbara McClintock" (1983), "Reflections of Gender and Science" (1985), "Secrets of Life-Secrets of Death" (1992), "Refiguring Life: Metaphors on Twentieth-Century Biology" (1995), "Feminism and Science" (1996), "Key-words in Evolutionary Biology".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
220
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.279 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση