Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τεστ αναγνωστικής ικανότητας
(Εκτίμηση της αναγνωστικής ικανότητας των μαθητών Δ τάξης δημοτικού έως και Α τάξης γυμνασίου)
Συγγραφέας:   Αναστασία Κ. Τρίγκα


Τεστ αναγνωστικής ικανότητας

Το βιβλίο περιγράφει τη δημιουργία και τη στάθμιση ενός τεστ αναγνωστικής ικανότητας για μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και της πρώτης τάξης του Γυμνασίου. Παρουσιάζει συνοπτικά θεωρίες της ανάγνωσης και μέτρησης της αναγνωστικής ικανότητας. Περιλαμβάνει όλα τα στάδια ανάπτυξης του τεστ, καθώς και τα τελικά στάδια της στάθμισής του σε δείγμα 3.564 μαθητών από όλη την Ελλάδα.
Η έλλειψη κατάλληλων τεστ αναγνωστικής ικανότητας στη χώρα μας υπέβαλε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός τέτοιου εργαλείου, το οποίο απευθύνεται σε καθηγητές και σπουδαστές Παιδαγωγικών Σχολών και Ψυχολογίας, σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε ερευνητές που το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στη μέτρηση της αναγνωστικής ικανότητας των μαθητών και γενικότερα της ψυχομετρίας.


24χ17 εκ., 79 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.4 (Ανάγνωση (Στοιχειώδης)), 372.4 (Ανάγνωση (Εκπαίδευση))
ISBN: 978-960-6622-02-1
ISBN (10ψήφιο): 960-6622-02-9
Βάρος: 0.302 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αναστασία Τρίγκα γεννήθηκε στην Κολονία Γερμανίας. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ (ΜΑ στην Εξελικτική Ψυχολογία στο Boston College και Med στην Ειδική Αγωγή στο Boston University). Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή PhD στην Εκπαιδευτική Αξιολόγηση / Ειδική Αγωγή, όπου ανέπτυξε και στάθμισε ένα τεστ αναγνωστικής ικανότητας για μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και της πρώτης τάξης του Γυμνασίου, στο Πανεπιστήμιο Cambridge στην Αγγλία. Εργάστηκε ως ειδική παιδαγωγός και εκπαιδευτική ψυχολόγος σε σχολεία της Βοστόνης (ΗΠΑ) και στο Έσσεξ (Αγγλία) σε πρότυπο σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες και προβλήματα συμπεριφοράς. Επίσης εργάστηκε στο National Foundation for Education Research (Berkshire, Αγγλία) στο Τμήμα Αξιολόγησης και Μέτρησης, όπου ανέπτυξε εθνικά τεστ ανάγνωσης για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.