Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην ιδιωτική ζωή των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων
Συγγραφέας:   Horst Blanck


Εισαγωγή στην ιδιωτική ζωή των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων
Το τομίδιο αυτό σχεδιάστηκε ως εισαγωγικό βοήθημα για την προσέγγιση της ιδιωτικής ζωής των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων, ενός σύνθετου πεδίου που δεν διαχωρίζεται πάντα εύκολα από άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και για να διερευνηθεί απαιτεί τη συμβολή όλων σχεδόν των ειδικοτήτων της αρχαιολογίας.
Στα κεφάλαιά του εξετάζονται, χωριστά για την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, οι αρχαίες πηγές πληροφοριών για την ιδιωτική ζωή (γραπτές και αρχαιολογικές)· η κατοικία και ο εξοπλισμός της· η ένδυση, τα κοσμήματα και οι κομμώσεις· το φαγητό και το ποτό· πτυχές της οικογενειακής ζωής, όπως το παιδί και η ανατροφή του, ο γάμος, η θέση της γυναίκας, η λατρεία των νεκρών, οι οικιακοί δούλοι. Το έργο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές, όπως μαρτυρεί η λεπτομερής θεματική βιβλιογραφία με τις νεότερες και πληρέστερες δημοσιεύσεις που συνοδεύει κάθε κεφάλαιο, καθώς και η επιλογή σχετικών μονογραφιών που παρατίθεται σε επίμετρο· θα το εκτιμήσει όμως και το ευρύτερο κοινό των μη ειδικών που ενδιαφέρονται γενικά για την Αρχαιότητα.


Σημείωση: Κυκλοφορεί και άδετο στην τιμή των 15 ?.

22χ15 εκ., 258 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 937 (Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ), 909.38 (Αρχαία Ελλάδα)
Άλλα πρόσωπα: Αλίκη Μουστάκα (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-250-284-6
ISBN (10ψήφιο): 960-250-284-3
Βάρος: 0.503 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
25.34
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.55
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χορστ Μπλανκ (1936) σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας Κλασική Αρχαιολογία, Αρχαία Ιστορία, Κλασική Φιλολογία και Προϊστορική Αρχαιολογία και ειδικεύτηκε στη βιβλιοθηκονομία επιστημονικών βιβλιοθηκών. Έχει συγγράψει, εκτός από αυτοτελείς αρχαιολογικές μελέτες, 80 άρθρα και βιβλιοκρισίες, καθώς και λήμματα για καταλόγους εκθέσεων. Από το 1974 ως το 2001 υπήρξε διευθυντής της βιβλιοθήκης του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Ρώμης. Μετά τη συνταξιοδότησή του εγκαταστάθηκε στο Τσερβέτερι της Ετρουρίας. Στα ελληνικά κυκλοφορεί και το έργο του "Το βιβλίο στην αρχαιότητα".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.