Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η γνωστική ψυχολογία σήμερα
(Γέφυρες για τη μελέτη της νόησης: Πρακτικά συνεδρίου)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Offer
Στο βιβλίο αυτό συμπεριλαμβάνονται τα κείμενα των εργασιών οι οποίες παρουσιάστηκαν στο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωστικής Ψυχολογίας με θέμα:" Η Γνωστική Ψυχολογία Σήμερα: Γέφυρες για τη μελέτη της νόησης" που διοργανώθηκε από το ΠΤΔΕ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με τον Κλάδο Γνωστικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από 4 έως 7 Νοεμβρίου 2004.
Τα κείμενα που περιλαμβάνονται στον τόμο αφορούν σε σύγχρονες μελέτες του φαινομένου της γνώσης και της νόησης, οι οποίες πραγματοποιούνται σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Θίγονται ζητήματα, όπως αυτό της νοερής αναπαράστασης, της σχέσης των λειτουργιών της νόησης με τις συγκινήσεις και την εμπειρία του πραγματικού και του εικονικού χώρου-χρόνου, της ανάπτυξης των νοητικών λειτουργιών, της σχέσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και ανθρώπου υπό το πρίσμα της Γνωστικής Ψυχολογίας, του ρόλου της φιλοσοφίας στη μελέτη του νου αλλά και του ρόλου των γνωστικών θεωριών στη σύγχρονη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεωρία και πράξη και της συμβολής της γνωστικής ψυχολογίας στην επαγγελματική ανάπτυξη του ατόμου. Επίσης, αναπτύσσονται θέματα τα οποία αφορούν σε συναισθηματικές και οπτικοακουστικές διαταραχές, σε διαταραχές στη μνήμη, στη γλώσσα και στον εκτελεστικό έλεγχο. Ένας σημαντικός αριθμός κειμένων αναφέρεται στο φαινόμενο της μάθησης, στην κατάκτηση γλωσσικών και μαθηματικών δεξιοτήτων, στην κατανόηση εννοιών και στις δυσκολίες μάθησης.Σημείωση: Εισηγητές: Αβρααμίδης, Μ. - Αϊδίνης, Α. - Αλεξανδρή, Σ.Ε. - Ανεζουλάκη, Δ. - Αργυροπούλου, Α. κ.ά.

24χ17 εκ., 541 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 153.9 (Νόηση), 153 (Ψυχολογία, Γνωστική)
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Μακρής (Επιμελητής) , Δέσποινα Δεσλή (Επιμελητής) , Νίκος Μακρής (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-402-170-3
ISBN (10ψήφιο): 960-402-170-2
Βάρος: 1.111 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
35.19
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.