Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ειδικές βάσεις διεθνούς δικαιοδοσίας επί διαφορών από σύμβαση και από αδικοπραξία
(Άρθρο 5 σημ.1 και σημ.3 του κανονισμού 44/2001)

Ειδικές βάσεις διεθνούς δικαιοδοσίας επί διαφορών από σύμβαση και από αδικοπραξία
Με τον κανονισμό 44/2001 (ή κανονισμό Βρυξέλλες-Ι) ρυθμίζονται ζητήματα Διεθνούς Δικαιοδοσίας και Αναγνωρίσεως δικαστικών αποφάσεων στις σχέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσον αφορά ειδικότερα τις διατάξεις για την διεθνή δικαιοδοσία, ιδιαίτερης βαρύτητας είναι οι ειδικές βάσεις διεθνούς δικαιοδοσίας που θεσπίζονται με το άρθρο 5 του εν λόγω κανονισμού. Από αυτές σημαντικότερες είναι οι αναφερόμενες στο άρθρο 5 σημείο 1 (δωσιδικία της δικαιοπραξίας) και στο άρθρο 5 σημείο 3 (δικαιοδοσία της αδικοπραξίας).
Με το βιβλίο "Ειδικές βάσεις διεθνούς δικαιοδοσίας επί διαφορών από σύμβαση και από αδικοπραξία" του Ευάγγελου Βασιλακάκη, επιχειρείται η επισήμανση και ανάλυση των ερμηνευτικών ζητημάτων που αναδύονται από τις διατάξεις αυτές. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη νομολογία που έχει διαμορφωθεί τόσο από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων όσο και από τα εθνικά δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών, σε σχέση με τις προϊσχύσασες διατάξεις της Συμβάσεως των Βρυξελλών που αντικατέστησε ο κανονισμός. Δεδομένου ότι ως προς τα εξεταζόμενα θέματα οι νεότευκτες διατάξεις δεν ταυτίζονται κατά το περιεχόμενό τους με τις προηγούμενες, αναπτύσσονται τα σημεία εκείνα στα οποία η διαφοροποίησή τους γεννά νέα ερμηνευτικά ζητήματα.

24χ17 εκ., 300 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 340.56 (Αστικό δίκαιο), 341.4 (Διεθνές δίκαιο - Ευρωπαϊκή Ένωση )
ISBN: 978-960-301-875-9
ISBN (10ψήφιο): 960-301-875-9
Βάρος: 0.595 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.