Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περιεχόμενο και όρια της αστυνομικής εξουσίας
(Η λειτουργική αρμοδιότητα του αστυνομικού προσωπικού της ελληνικής αστυνομίας)
Συγγραφέας:   Ζωή Παπαϊωάννου


Περιεχόμενο και όρια της αστυνομικής εξουσίας
Στο σύγγραμμα αυτό αναλύονται διεξοδικά η αποστολή, η οργάνωση, το αντικείμενο, η άσκηση, τα μέσα, οι προϋποθέσεις και τα όρια της αστυνομικής εξουσίας. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αρμοδιότητα του αστυνομικού προσωπικού της ΕΛΑΣ, αφού η τελευταία αποτελεί στη χώρα μας τον βασικό φορέα άσκησης δημόσιας αστυνόμευσης, στον οποίο έχει ανατεθεί η εξασφάλιση της προστασίας της κοινωνίας από τους εσωτερικούς κινδύνους.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό επιστημονικό βιβλίο, δεδομένου ότι αποτελεί το πρώτο εγχειρίδιο αστυνομικού δικαίου στη χώρα μας, στο οποίο πέραν της περιπτωσιολογίας και της πρόσφατης νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων, παρατίθεται η ισχύουσα νομοθεσία -αντιπαραβαλλόμενη στην ελλιπή και αναχρονιστική παλαιότερη- και τέλος επιχειρείται η γαλλική και γερμανική θεωρία και νομολογία.
Η μελέτη αυτή, κατά τον προλογίσαντα την έκδοση Π. Δαγτόγλου, συνιστά μια αξιόλογη επιστημονική συμβολή στην κατανόηση και βελτίωση του έργου της αστυνομίας, με σημασία τόσο για τη θεωρία του δημοσίου δικαίου στη χώρα μας όσο και για πρακτική λειτουργία της αστυνομία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και θα πρέπει να υπογραμμιστεί, ότι λόγω της σημασίας, της πολυπλοκότητας, του ευαίσθητου και του πάντα επίκαιρου χαρακτήρα των θεμάτων περί την αστυνόμευση, το αστυνομικό δίκαιο, στο οποίο εμπλέκονται πολλοί δικαιϊκοί κλάδοι, καθιερώθηκε πλέον ως αυτοτελές γνωστικό αντικείμενο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τα πρότυπα αλλοδαπών πανεπιστημίων.

24χ17 εκ., 765 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 363.2 (Αστυνομία)
ISBN: 978-960-301-860-5
ISBN (10ψήφιο): 960-301-860-0
Βάρος: 1.334 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
62.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

55.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.