Η τελευταία αυτοκράτειρα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η τελευταία αυτοκράτειρα

Μυθιστόρημα

Anchee Min

21.70€ -27% 15.84€

Η ιστορία της τελευταίας Αυτοκράτειρας της Κίνας, μιας γυναίκας με τεράστια εξουσία και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, από τη συγγραφέα του best seller Μαντάμ Μάο. Τελευταίες μέρες της κινεζικής αυτοκρατορίας. Το εμπόριο οπίου μεταξύ Κίνας και Ευρώπης ροκανίζει αργά και σταθερά τη δυναστεία Τσινγκ. Η όμορφη δεκαπεντάχρονη Ορχιδέα, κόρη αριστοκρατικής αλλά φτωχής οικογένειας, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα όταν επιλέγεται αναπάντεχα να γίνει μία από τις παλλακίδες του Αυτοκράτορα. Ο ερωτισμός κι η αυστηρή εθιμοτυπία κυριαρχούν στην Απαγορευμένη Πόλη. Κάτω όμως από την άσπιλη επιφάνεια αυτού του κόσμου ελλοχεύουν προδοσίες και φόνοι. Χιλιάδες παλλακίδες είναι πρόθυμες να κάνουν τα πάντα προκειμένου να χαρίσουν ένα γιο στον Αυτοκράτορα και να πάρουν τον τίτλο της Αυτοκράτειρας. Αποφασισμένη να μην πέσει θύμα φθόνου και συνωμοσιών, η Ορχιδέα διδάσκεται την τέχνη να ικανοποιεί ερωτικά έναν άντρα, δωροδοκεί για να φτάσει στο αυτοκρατορικό κρεβάτι και γοητεύει το μονάρχη. Η δύναμή της μεγαλώνει - θα γίνει η τελευταία Αυτοκράτειρα της Κίνας - γύρω της όμως, χωρίς να το ξέρει, η χώρα καταρρέει. Η Τελευταία Αυτοκράτειρα είναι η ιστορία μιας γοητευτικής γυναίκας με ατσάλινη θέληση, που - ακόμη και σήμερα - θεωρείται επικίνδυνη, διεφθαρμένη, σαγηνευτική και αδίστακτη δολοφόνος. Η Anchee Min ζωγραφίζει με ζωντάνια το πορτρέτο της, είναι γεμάτη ελαττώματα αλλά ασκεί έντονη γοητεία, και περιγράφει με γλαφυρότητα μέσα από τη ζωή της τη χλιδή της κινεζικής Αυλής, καθώς και τη σεξουαλική και πολιτική ζωή των αυτοκρατορικών παλλακίδων. Το νέο μυθιστόρημα της Anchee Min, δημιουργού της Άγριας Πιπερόριζας, της Κόκκινης Αζαλέας και της Μαντάμ Μάο, είναι πλούσιο σε λεπτομέρειες κι έντονα δραματικά στοιχεία, λυρικό και καθηλωτικό.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Άγγυ Βλαβιανού (Μεταφραστής)

Η Άγγυ Βλαβιανού γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Faculte de Lettres Sorbonne X-Nanterre. Εργάστηκε για δεκαπέντε χρόνια ως δημοσιογράφος στα περιοδικά "Cosmopolitan", "Γυναίκα", "Diva", "Κλικ", "Men", "Vita" και "Votre Beaute". Tα τελευταία τέσσερα χρόνια συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους ως μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων.

Anchee Min

Anchee Min (Συγγραφέας)

Η Anchee Min γεννήθηκε το 1957 στη Σαγκάη. Στα δεκαεπτά της χρόνια καλείται να υπηρετήσει σε κοινόβιο εργασίας, όπου ύστερα από μερικά χρόνια, την ανακαλύπτει ένας κυνηγός ταλέντων και την στρατολογεί στα Shanghai Film Studios της Μαντάμ Μάο. Το 1984, η Anchee Min φτάνει στις ΗΠΑ και αρχίζει να παρακολουθεί μαθήματα στο Art Institute of Chicago. Τα απομνημονεύματά της, με τον τίτλο "Red azalea" ("Η κόκκινη αζαλέα"), αναδείχτηκαν "το πλέον αξιοσημείωτο βιβλίο του 1994" από την εφημερίδα New York Times και έγινε διεθνώς μπεστ-σέλερ -μεταφράστηκε σε είκοσι χώρες. Το πρώτο της μυθιστόρημα "Katherine" εκδόθηκε το 1997. Ακολούθησαν οι επιτυχίες "Empress Orchid" ("Η τελευταία αυτοκράτειρα"), "Becoming Madame Mao" ("Μαντάμ Μάο") και "Wild ginger" ("Άγρια πιπερόριζα"). Η Anchee Min ζει στην Καλιφόρνια με τον σύζυγό της Lloyd και την κόρη της Lauryann.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
560
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.838 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση