Χωρίς παρεξήγηση
zoom in

Οι αναμνήσεις του Eric Burdon από το ξεκίνημά του παρέα με τους υπόλοιπους Animals, μέχρι τις μέρες μας. Η τρελή ζωή που έζησε "στο δρόμο" και αντιπροσωπεύει το περίφημο μότο "sex & drugs & rock ΄n΄ roll"! Mιλάει για τη σχέση του με τους: Lennon, Steve McQueen, Jim Morrison, John Mayall, Steve Winwood, Hendrix, Carl Wayne, Brian Jones, Β.B King, James Brown, John Lee Hooker, Neil Young, Sting κ.α.
Περιλαμβάνεται κεφάλαιο για τις εμπειρίες του Burdon στην Ελλάδα, γραμμένο ειδικά και αποκλειστικά για την ελληνική έκδοση καθώς και ένα συλλεκτικό CD, με δύο μοναδικές διασκευές των "Don΄t let me be misunderstood" και "House of the rising sun" τις οποίες ο Eric Burdon ηχογράφησε ειδικά για να συνοδεύσουν την αυτοβιογραφία του. Ακόμη, το "Lionize" αφιερωμένο στον Nelson Mandela.

Αλέξης Καλοφωλιάς (Επιμέλεια)


Eric Burdon

Eric Burdon (Συγγραφέας)

Ο Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης Eric Burdon γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1941, στο Νιούκαστλ της Αγγλίας. Αναδείχθηκε σταδιακά σε μία από τις σημαντικότερες φωνές της Γηραιάς Αλβιώνος, ασκώντας μέγιστη επιρροή σε μεταγενέστερους. Το 1962 εντάχθηκε στο δυναμικό των "The Animals", που μέχρι τότε ήταν μια jazz μπάντα με επικεφαλής τον Alan Price. Με την άφιξή του, μετακινήθηκαν στο χώρο του R&B και ο ίδιος πραγματοποίησε αξιομνημόνευτες ερμηνείες στις πρώτες τους ιστορικές συνθέσεις, "Baby let me take you home", "House of the rising sun", "Don΄t let me misunderstood". Το συγκρότημα, όπως οι "The Beatles" και "The Rolling Stones", αποτέλεσε ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στο πλαίσιο της λεγόμενης "Βρετανικής Εισβολής" ("British Invasion") εντός της επικράτειας της αμερικανικής λαϊκής μουσικής. Όταν, το 1966, διαλύθηκε η αυθεντική σύνθεση των "The Animals", o Burdon κράτησε το όνομα και, εντάσσοντας διάφορους κάθε φορά μουσικούς στο δυναμικό τους, εξακολούθησε να δρα μερικά χρόνια ακόμα, χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον την επωνυμία "Eric Burdon and the Animals". Αυτοί οι τελευταίοι, μάλιστα, έδειξαν σαφή προτίμηση στα ψυχεδελικά μονοπάτια, συγκριτικά με τους προκατόχους τους. Η προσωπική καριέρα του Burdon ξεκίνησε, ουσιαστικά, το 1970, όταν άρχισε τη συνεργασία του με το soul/funk σύνολο των "War". Αν και είχε διάρκεια περί το ένα έτος, άφησαν πίσω τους τρία άλμπουμ, που πότισαν οι χυμοί της funkadelia. O Burdon ηχογράφησε με το βετεράνο των blues, Jimmy Witherspoon το άλμπουμ "Guilty" (1971) και κατόπιν προχώρησε σε αυστηρά προσωπικές δημιουργίες. Στο ενδιάμεσο δραστηριοποίησε εκ νέου τους "The Animals", συνεργάστηκε με αρκετά σημαντικά ονόματα, εμφανίστηκε σε κινηματογραφικές ταινίες και ανέλαβε τη σύνθεση μουσικής για ουκ ολίγες από αυτές. Από την εκτενή προσωπική δισκογραφία του ξεχωρίζουν, ακόμη, τα "Sun secrets" (1974), "Love is all around" (1976), "Wicked man" (1988). Περιεκτική θεωρείται η συλλογή "Best of Eric Burdon & war" (1996).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Marshall J. Craig (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρυσούλα Ζευγολατάκου (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
408
Διαστάσεις:
22x14
Βάρος:
0.565 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση