Διαφωτισμός. Ο Βολταίρος συζητά με τον Λουκιανό και τον Έρασμο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διαφωτισμός. Ο Βολταίρος συζητά με τον Λουκιανό και τον Έρασμο

Σύγχρονοι νεκρικοί διάλογοι για την ιστορία και την ελπίδα, την φαντασία και τον λόγο, την βία και την ελευθερία· και για τη σημασία του διαφωτισμού σήμερα

Peter Gay

12.13€ -10% 10.92€

Μια απολαυστική αντιπαράθεση ανάμεσα σ` έναν ανελέητο επικριτή του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, έναν πρωτεργάτη του και έναν δικηγόρο του διαβόλου -που δεν είναι άλλος από τον Λουκιανό, που πάντα θεωρούσε τον διάλογο παιδί της Φιλοσοφίας και εχθρό της ρητορικής...
Ένα βιβλίο που αναδεικνύει το σημερινό ρόλο του Διαφωτισμού, σ` έναν κόσμο που καταποντίζεται στη θρησκοληψία, τη μωροπιστία και τη μισαλλοδοξία.
"Έγραψα αυτούς τους διαλόγους για να υπηρετήσω δύο διαφορετικούς αλλά σχετιζόμενους μεταξύ τους στόχους: για να καταδείξω τη διαρκή ζωντάνια του Διαφωτισμού και για να παρεμποδίσω κάποιες επίμονα εσφαλμένες αναγνώσεις του. Αυτοί οι στόχοι είναι, φυσικά, αξεχώριστοι: μόνο εφ` όσον γνωρίζουμε τι ήταν ο Διαφωτισμός, θα μπορέσουμε ανάλογα να κατανοήσουμε τι μπορεί να προσφέρει, στις μέρες μας."

Peter Gay

Μάκης Κολλητίδης (Μεταφραστής)


Peter Gay

Peter Gay (Συγγραφέας)

O Peter Gay γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1923. Είναι ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας του Πανεπιστημίου Yale και διευθυντής του Center for Scholars and Writters, New York Public Library. Γερμανικής καταγωγής (το αρχικό του επώνυμο ήταν Frohlich), έζησε τα παιδικά του χρόνια στη ναζιστική Γερμανία, από όπου η οικογένειά του διέφυγε στις ΗΠΑ, το 1939. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων το πεντάτομο ιστορικό έργο "The bourgeois experience: Victoria to Freud". Έχει γράψει εκτενείς μελέτες για τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό: "Age of Enlightenment"· το δίτομο, "The Enlightenment: an interpretation", (τ.1:) "The rise of modern paganism", και (τ.2:) "The science of freedom", καθώς και πολλά δοκίμια για τον διαφωτισμό και τους εκπροσώπους του. Επίσης: "A godless jew: Freud, atheism and the making of psychoanalysis", "Freud: a life of our time" και το αυτοβιογραφικό "My german question: growing up in Nazi Berlin".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
159
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.329 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση