Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διοίκηση ανθρωπίνων πόρων
(Διοίκηση προσωπικού)

Διοίκηση ανθρωπίνων πόρων
Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί έχουν στρέψει σήμερα το ενδιαφέρον τους περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Έχει γίνει δηλαδή αντιληπτό ότι οι άνθρωποι είναι εκείνοι που κάνουν τη διαφορά σε κάθε επιχείρηση.
Επειδή, οι συγγραφείς πιστεύουν ότι κάθε στέλεχος είναι και ένας διευθυντής ανθρωπίνων πόρων το βιβλίο αυτό έχει γραφτεί για στελέχη και φοιτητές που έχουν ως μελλοντικό στόχο να διοικήσουν άλλους κατά την περίοδο της σταδιοδρομίας τους.
Το βιβλίο αναλύει μεταξύ άλλων έννοιες όπως:
- Τον προγραμματισμό του ανθρώπινου δυναμικού και την πρόβλεψη αναγκών
- την περιγραφή της θέσεως εργασίας
- τον εντοπισμό, την προσέλκυση, την επιλογή, την εκπαίδευση και ανάπτυξη προσωπικού
- το σκοπό της αξιολόγησης και τα συστήματα αμοιβών των εργαζομένων
- Την εσωτερική επικοινωνία και τις εργασιακές σχέσεις ειδικά για την Ελλάδα
- την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων
- τη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων διεθνώς
- την αποτελεσματική πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν πλήθος παραδειγμάτων και περιπτώσεων από την ελληνική επιχείρηση, ερωτήσεις για συζήτηση, εργασία εφαρμογής και άσκηση (case study).
Το βιβλίο ενδείκνυται για: φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ, Σπουδαστές ΚΕΚ, ΙΕΚ και στελέχη επιχειρήσεων.

24χ17 εκ., 336 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658.1 (Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού)
ISBN: 978-960-7745-11-8
ISBN (10ψήφιο): 960-7745-11-6
Βάρος: 0.719 κιλά
Εκδότης: Rosili
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
30.80
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.41
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο καθηγητής Κώστας Τερζίδης είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ερλάνγκεν - Νυρεμβέργης. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης (Μακεδονίας - πρώην Α.Β.Σ.Θ.), Μονάχου και Ερλάνγκεν-Νυρεμβέργης, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Κοινωνιολογία και Παιδαγωγικά Οικονομικών. Εργάστηκε ως Στέλεχος και Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ως Κοινωνικός Σύμβουλος και ως Στέλεχος Επιμόρφωσης Ενηλίκων. Δίδαξε σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, Γερμανία και Ολλανδία Διοίκηση Επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην Οργάνωση, Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, Logistics Management και Διοίκηση Ολικής Ποιότητας. Οι εργασίες του έχουν δημοσιευθεί στην ελληνική, γερμανική και αγγλική γλώσσα. Σήμερα είναι Διευθυντής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας.

Τζωρτζάκης, Κώστας
Ο Κώστας Τζωρτζάκης είναι τ. Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Πειραιά και τ. Λέκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟ & ΕΕ). Εργάστηκε ως project manager στους οικονομικούς οργανισμούς Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας (ΕΛΚΕΠΑ). Έχει διαχειριστεί σημαντικές θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και έχει εκπονήσει μελέτες για λογαριασμό διαφόρων επιχειρήσεων κι οργανισμών. Επίσης, έχει συγγράψει αρκετά βιβλία επιχειρησιακού περιεχομένου και έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά αρκετά άρθρα σχετικά με το Management και Marketing.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.