Για μια αρχιτεκτονική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Για μια αρχιτεκτονική

Le Corbusier

29.15€ -10% 26.24€

Το βιβλίο που δημοσίευσε ο Le Corbusier το 1923 ήταν μια ολοκληρωμένη έκφραση της νεωτερικότητας και αποτέλεσε πραγματικό σταθμό για την αρχιτεκτονική του 20ού αιώνα. Η ριζοσπαστική αναζήτηση του νέου πνεύματος απέρριπτε το ακαδημαϊκό παρελθόν, αλλά αυτό το νέο πνεύμα στηριζόταν προκλητικά στην επανερμηνεία του κλασικού ιδεώδους του Παρθενώνα μέσα σε ένα απρόσμενο περιβάλλον μηχανών (αεροπλάνα, αυτοκίνητα, πλοία). Αυτές οι ιδέες ξεπέρασαν το στενό πλαίσιο της εποχής τους και αποτέλεσαν πεδίο προβληματισμού για την πορεία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής μέχρι τις μέρες μας. Το βιβλίο ενδιαφέρει ειδικότερα εμάς, τους Έλληνες, μέσα από την προσπάθεια που έχει κάνει ο συγγραφέας να συνδέσει τα ιδανικά του παρελθόντος με τις πιο εξελιγμένες εκφράσεις του τεχνολογικού παρόντος. Είναι μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες και η απουσία του από την ελληνική βιβλιογραφία άφηνε μέχρι σήμερα ένα κενό.

Παναγιώτης Τουρνικιώτης

Παναγιώτης Τουρνικιώτης (Μεταφραστής)

Ο Παναγιώτης Τουρνικιώτης γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Διδάσκει θεωρία της αρχιτεκτονικής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει δημοσιεύσει βιβλία για τον Adolf Loos, τον Le Corbusier, την ακτινοβολία του Παρθενώνα στα νεότερα χρόνια και την ιστοριογραφία της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Το βιβλίο του "Ιστοριογραφία της μοντέρνας αρχιτεκτονικής" δημοσιεύθηκε το 1999 στα αγγλικά (MIT Press) και μεταφράστηκε το 2001 στα ισπανικά (Mairea/Celeste). Έχει τιμηθεί δύο φορές με το Διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικού βιβλίου του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων και άλλη μια φορά με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Le Corbusier

Le Corbusier (Συγγραφέας)

Ο Charles-Edouard Jeanneret (1887-1965), που έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο Le Corbusier (Λε Κορμπυζιέ), μπορεί να θεωρηθεί ο σημαντικότερος αρχιτέκτονας του 20ού αιώνα. Σπούδασε την αρχιτεκτονική έξω από τις Σχολές, ταξιδεύοντας, διαβάζοντας και μαθητεύοντας. Επιπλέον, ήταν ζωγράφος και μαχητικός συγγραφέας. Διατύπωσε μια ριζοσπαστική θεωρία της αρχιτεκτονικής χρησιμοποιώντας τον λόγο και την εικόνα σε εκρηκτικές συνθέσεις. Ο Le Corbusier οραματίστηκε μια πόλη και μια αρχιτεκτονική για έναν καλύτερο άνθρωπο σε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Σχεδίασε πλήθος έργων που ακτινοβόλησαν το "νέο πνεύμα" ως τα πέρατα του κόσμου. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται πολλά ορόσημα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής -η βίλα Savoye, η εκκλησία της Ronchamp, η πολυκατοικία της Μασσαλίας, το Κοινοβούλιο της Chandigarh, το μοναστήρι της La Tourette.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
273
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.655 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση