Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στοιχεία ενώσεων συναρμογής
Συγγραφέας:   Περικλής Δ. Ακρίβος


Στοιχεία ενώσεων συναρμογής
Η μελέτη της δομής με κάθε φυσική ή χημική μέθοδο, και η συσχέτισή της με την δραστικότητα της ένωσης καθώς και η διερεύνηση του μηχανισμού μέσω του οποίου συντίθεται η ένωση ή εμφανίζεται η χημική της δραστικότητα είναι το κύριο αντικείμενο της Χημείας και στην κατεύθυνση αυτή στοχεύει και η μελέτη της χημείας των ενώσεων συναρμογής, όπως αυτές προσδιορίστηκαν προηγουμένως.
Στη συνέχεια παρατίθενται μια σειρά από στοιχεία τα οποία, κατά τη γνώμη του συγγραφέα, είναι απαραίτητα για την ορθότερη παρουσίαση από μέρους του, και την πληρέστερη κατανόηση από μέρους των αναγνωστών, του περιεχομένου των κυρίως κεφαλαίων. Υποτίθεται ότι τα στοιχεία αυτά έχουν διδαχθεί στα πλαίσια μαθημάτων προηγουμένων εξαμήνων, στην περίπτωση που το βιβλίο χρησιμοποιείται από κάποιο σπουδαστή σχολής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αν αυτό έχει πράγματι συμβεί, τότε ο συγκεκριμένος αναγνώστης μπορεί να προχωρήσει καταρχήν στο Β μέρος, όπου υπάρχουν ορισμένα συναπαιτούμενα στοιχεία. Αν και στο συγκεκριμένο μέρος βρίσκει σημεία που γνωρίζει ή κατανοεί εύκολα, μπορεί άνετα να προχωρήσει στην ανάγνωση του Γ μέρους. Οπωσδήποτε, η περιγραφή των προαπαιτούμενων και συναπαιτούμενων στοιχείων δεν είναι λεπτομερής, εφόσον υπάρχουν, και μάλιστα αναφέρονται συγκεκριμένα ξενόγλωσσα συγγράμματα, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί ν΄ αναζητήσει τις βαθύτερες φυσικές σημασίες καθώς και τις μαθηματικές αποδείξεις που συνδέουν με σχέσεις και εξισώσεις τα διάφορα παρατηρούμενα φυσικά μεγέθη.
Στη συνέχεια δίνεται μια περιεκτική περιγραφή των ενώσεων συναρμογής, η κατάταξή τους σε κατηγορίες και η περιγραφή τόσο του θεωρητικού υποβάθρου όσο και των πρακτικών (φυσικών και χημικών) μεθόδων παρατήρησης και μέτρησης των φυσικοχημικών ιδιοτήτων των ενώσεων αυτών. Σημαντικά στοιχεία, η γνώση των οποίων βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση του συγγράμματος, δίνονται συνοπτικώς στο Παράρτημα.

24χ17 εκ., 318 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 540 (Χημεία )
ISBN: 978-960-431-933-6
ISBN (10ψήφιο): 960-431-933-7
Βάρος: 0.62 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
26.62
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.