Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιατρική υποβοήθηση στην ανθρώπινη αναπαραγωγή
(Ν.3089/2002: Προπαρασκευαστικές εργασίες, συζήτηση στη βουλή)

Ιατρική υποβοήθηση στην ανθρώπινη αναπαραγωγή
Μετά την ψήφιση του Ν. 3089/2002 "Ιατρική υποβοήθηση στην ανθρώπινη αναπαραγωγή" η χώρα μας βρίσκεται στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών και όχι μόνο έννομων τάξεων, που τόλμησαν να ρυθμίσουν τις συνέπειες, σε αστικό, καταρχήν, επίπεδο της ιατρικώς υποβοηθούμενης ανθρώπινης αναπαραγωγής, καλύπτοντας ένα σοβαρό και ευαίσθητο κενό στη νομοθεσία μας και ικανοποιώντας επιτακτικές και χρόνιες κοινωνικές ανάγκες .
Για να έχει όμως ο ερμηνευτής του νόμου, αλλά και γενικότερα κάθε ενδιαφερόμενος μία πλήρη εικόνα σχετικά με τις νέες διατάξεις, πρέπει να μπορεί να παρακολουθήσει βήμα προς βήμα την "κυοφορία" του νόμου, ξεκινώντας από τις συνεδριάσεις των πανεπιστημιακών μελών της Ομάδας Εργασίας, έως την υποβολή του σχεδίου νόμου και της εισηγητικής έκθεσης στη Βουλή και φτάνοντας μέχρι τις εκτενείς συζητήσεις των βουλευτών στο πλαίσιο της νομοθετικής εργασίας της Βουλής.
Τον σημαντικό αυτό στόχο ικανοποιεί η παρούσα έκδοση των πρακτικών των συνεδριάσεων, των υπομνημάτων και λοιπών εγγράφων που κατατέθηκαν και συζητήθηκαν στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας, καθώς και των δημοσιευμένων πρακτικών των σχετικών συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής.
Tο βιβλίο επιμελήθηκαν οι κ.κ. Πηνελόπη Αγαλλοπούλου, Καθηγήτρια στο Παν/μιο Πειραιώς και Αχιλλέας Κουτσουράδης, Καθηγητής στο Παν/μιο Θεσ/νίκης.


Σημείωση: Πρόλογος: Μιχάλης Σταθόπουλος (καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών τ. Υπουργός Δικαιοσύνης), Γεώργιος Κουμάντος (Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της ομάδας εργασίας σύνταξης του σχεδίου νόμου)

24χ17 εκ., 444 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 346.015 (Οικογενειακό δίκαιο ), 340.56 (Αστικό δίκαιο), 618.178 (Εξωσωματική γονιμοποίηση)
Άλλα πρόσωπα: Αχιλλέας Γ. Κουτσουράδης (Επιμελητής) , Πηνελόπη Χ. Αγαλλοπούλου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-301-850-6
ISBN (10ψήφιο): 960-301-850-3
Βάρος: 0.84 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
28.13
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.