Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μέθοδοι πολυμεταβλητής στατιστικής ανάλυσης
(Με την επίλυση ασκήσεων μέσω του στατιστικού προγράμματος SPSS: Διερεύνηση σχέσεων μεταξύ μεταβλητών)
Συγγραφέας:   Γεώργιος Κ. Σιάρδος


Μέθοδοι πολυμεταβλητής στατιστικής ανάλυσης
Το βιβλίο της τρίτης έκδοσης διακρίνεται -όπως και της πρώτης- σε δύο κύρια μέρη (τόμους), με είκοσι δύο συνολικά κεφάλαια, το καθένα με τη δική του στατιστική ερευνητική μεθοδολογία και βιβλιογραφία. Αποσκοπεί, χρησιμοποιώντας σχετικά κατά κεφάλαιο παραδείγματα, να καθοδηγήσει τον ερευνητή να εφαρμόσει μεθοδικά στατιστικές αναλύσεις, προσαρμόζοντας δικά του δεδομένα, κατά περίπτωση ερευνητικού σχεδιασμού και ποιότητας του συγκεντρωμένου υλικού του.
Το πρώτο μέρος, με το όνομα «Διερεύνηση σχέσεων μεταξύ μεταβλητών» περιλαμβάνει, εκτός από την εισαγωγή, τα κεφάλαια ένα μέχρι οκτώ και συγκεκριμένα: Στην εισαγωγή περιγράφονται τα είδη των μεταβλητών και οι κλίμακες μέτρησής τους και γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση των μεθόδων πολυμεταβλητής στατιστικής ανάλυσης των σχέσεων σε συστάδες μεταβλητών, οργανωμένων σε ομάδες μιας ή περισσότερων ομάδων παρατηρήσεων, και σε συστάδες παρατηρήσεων. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στη λογαριθμογραμμική ανάλυση για την ανάλυση ποιοτικών δεδομένων (δεδομένων κατηγορικών ονομαστικών και τακτικών μεταβλητών) ταξινομημένων σε πίνακες διασταυρώσεων. Το δεύτερο κεφάλαιο αφορά στην παραγοντική ανάλυση η οποία συνδέεται με τη διερεύνηση της οργανικής συνοχής-δόμησης αριθμού αλληλοσχετιζόμενων ποσοτικών μεταβλητών και τη διάκρισή τους σε δομικές ομάδες. Το τρίτο αναφέρεται στην ανάλυση της ομοιογένειας, μέθοδο ανάλυσης ονομαστικών μεταβλητών πολλαπλής δομικής ιδιότητας, το τέταρτο κεφάλαιο στην κατηγορική ανάλυση σε κύριες συνιστώσες και το πέμπτο στην ανάλυση της μη γραμμικής κανονικοποιημένης συσχέτισης, για την αναζήτηση ομοιότητας μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων μεταβλητών μετρημένων σε ποικίλες κλίμακες μέτρησης. Το έκτο κεφάλαιο, με τον τίτλο ανάλυση σε συστάδες, αφορά στη διάκριση των παρατηρήσεων (ή των μεταβλητών) σε ομοιογενείς ομάδες-συστάδες και στην αναγνώριση των ομάδων αυτών με βάση συγκεκριμένα γνωρίσματα. Το έβδομο κεφάλαιο αφορά στην ανάλυση αξιοπιστίας των κλιμάκων μέτρησης τακτικών μεταβλητών -μεταβλητών στάσης-, με τη χρησιμοποίηση ομάδας θεμάτων (ερωτήσεων, προτάσεων, κ.λ.π.). Τέλος, το όγδοο κεφάλαιο είναι το κεφάλαιο της πολυδιαστατικής κλιμάκωσης, με την κατασκευή αντικειμενικών κλιμάκων μέτρησης μεταβλητών και την ανάλυση δεδομένων (αν)ομοιότητας.
Ακόμη, παρατίθεται λεξιλόγιο των σχετικών με το σύγγραμμα στατιστικών όρων και γίνεται η αντιστοίχησή τους με τους αγγλικούς.

24χ17 εκ., 304 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 1
ISBN Set: 960-431-936-1
ISBN13 Set: 978-960-431-936-7
Ταξινόμιση DDC: 310 (Στατιστική)
ISBN: 978-960-431-937-4
ISBN (10ψήφιο): 960-431-937-Χ
Βάρος: 0.593 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
25.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Κ. Σιάρδος είναι καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Είναι πτυχιούχος γεωπονίας της Γεωπονικής Σχολής και Οικονομικών Επιστημών του Τμήματος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος M.Sc. στην αγροτική οικονομία, με ειδίκευση στη γεωργική ανάπτυξη, του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και διδακτορικού διπλώματος, με εξειδίκευση στις γεωργικές εφαρμογές (επικοινωνία και πληροφόρηση του αγροτικού πληθυσμού), του Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας του Τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ. Διδάσκει γεωργικές εφαρμογές και αγροτική κοινωνιολογική έρευνα στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της ομώνυμης διατομεακής κατεύθυνσης. Το ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο του καλύπτει το χώρο της αγροτικής κοινωνιολογίας, της επικοινωνίας και πληροφόρησης του αγροτικού πληθυσμού και της αγροτικής ανάπτυξης, ενώ έχει πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων σε θέματα αειφορικής και βιολογικής γεωργίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.