Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δημόσια έργα
(Ασφαλιστικά μέτρα: Αίτηση ακυρώσεως: Αίτηση αναιρέσεως: Συλλογή νομοθεσίας: Κατ΄ άρθρο νομολογία ΣτΕ και Απ)

Δημόσια έργα
Μεγάλη συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας έχουν τα δημόσια έργα, δηλαδή έργα υποδομής, που εκτελούνται από φορείς του δημοσίου τομέα, συνδέονται με οποιοδήποτε τρόπο με το έδαφος και αποσκοπούν στην κάλυψη βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, όπως π.χ. η εκπαίδευση, οι συγκοινωνίες, η υγεία κλπ. Στα έργα αυτά δαπανώνται τεράστια ποσά και απασχολείται μεγάλος αριθμός προσώπων. Επομένως, αντίστοιχο είναι και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η νομοθεσία που διέπει την ανάθεση και κατασκευή των έργων αυτών, καθώς και η νομολογία που διαμορφώθηκε από τα δικαστήρια στα ζητήματα που ανέκυψαν σχετικώς.
Στο βιβλίο αυτό, η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου παρατίθεται κάτω από κάθε άρθρο των νόμων περί δημοσίων έργων, ώστε ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση της διατάξεως που τον ενδιαφέρει και των αποφάσεων των δικαστηρίων, με τις οποίες ερμηνεύτηκε και εφαρμόστηκε η διάταξη αυτή. Είναι ενημερωμένο με τις τροποποιήσεις των νόμων μέχρι και το 2003 και περιλαμβάνει όλες τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων (σε περίληψη) μέχρι και το 2003. Σε ειδικό κεφάλαιο του βιβλίου παρατίθεται η νομολογία της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας επί ασφαλιστικών μέτρων. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν πολλοί πίνακες με τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο (πρόεδρος, εισηγητής δικαστής, αντικείμενο του έργου, βασικά θέματα που επέλυσε η απόφαση) και ευρετήρια νομοθεσίας (ισχυούσης και παλαιάς) και νομολογίας.
Είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε από δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και είναι χρήσιμο τόσο στους δικαστές και δικηγόρους όσο και στις τεχνικές εταιρίες, μελετητές και εργολάβους, που ασχολούνται με τα δημόσια έργα.
Σημείωση: Ενημερωμένο έως και 2003

25χ17 εκ., 970 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 342 (Δημόσιο δίκαιο), 340.11 (Νομολογία), 363 (Δημόσια έργα)
ISBN: 978-960-301-796-7
ISBN (10ψήφιο): 960-301-796-5
Βάρος: 1.825 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
120.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

114.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.