Η πολιτική επικοινωνία στην πράξη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η πολιτική επικοινωνία στην πράξη

Τα σεμινάρια της λέγειν και πράττειν

κ.ά.

Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης

Λευτέρης Κουσούλης

17.94€ -10% 16.15€

Στρατηγική είναι παρατήρηση και υπομονή. Στρατηγική έχει όποιος γνωρίζει και παρατηρεί, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει και υπομονή. Αποτελεσματική στρατηγική είναι εκείνη που υιοθετεί τον μακρύ δρόμο. Εκείνη που δεν οδεύει κατευθείαν στη σύγκρουση, αλλά παρακάμπτει τα εμπόδια και ενδεχομένως τα αποφεύγει. Στρατηγική είναι η διαμόρφωση των συνθηκών για την αξιοποίηση των ευκαιριών. Στρατηγική είναι η διατύπωση του προβλήματος κατά τρόπο που εμπεριέχει τη λύση του. Στρατηγική είναι τελικά η τέχνη της ελευθερίας για τα άτομα και τους φορείς.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης (Συγγραφέας)

Ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, δικηγόρος με ειδίκευση στα Ευρωπαϊκά θέματα, έχει δουλέψει από παλιά ως δημοσιογράφος. Μετά μια διαδρομή 25 χρόνων στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", φιλοξενήθηκε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", την "Ημερησία" και τη "Βιομηχανική Επιθεώρηση". Επανήλθε αρθρογραφώντας στο "Βήμα". Ήδη βρίσκεται στη διεύθυνση του "Ελεύθερου Τύπου", στη νέα του εποχή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λευτέρης Κουσούλης

Λευτέρης Κουσούλης (Συγγραφέας)

Ο Λευτέρης Κουσούλης γεννήθηκε στο χωριό Ελίκα του νομού Λακωνίας στις 2 Ιουνίου του 1952. Σπούδασε την πολιτική, τα φαινόμενα εξουσίας, στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Τα 20 τελευταία χρόνια εργάζεται επαγγελματικά περί την πολιτική και την επικοινωνία. Το 1995 ίδρυσε την εταιρεία "Λέγειν και πράττειν", την οποία και διευθύνει. Έχει ένα γιο, το Γιώργο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Λούλης

Γιάννης Λούλης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Λούλης είναι πολιτικός αναλυτής και επικοινωνιολόγος. Αναλύσεις του έχουν δημοσιευθεί σε όλες τις μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες για δύο δεκαετίες. Την περίοδο 1980-1996 αρθρογραφούσε τακτικά στη Wall Street Journal. Από το 1993 (με μια μικρή διακοπή) κάνει το καθημερινό σχόλιο "Νηφάλια" στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3, ενώ αναλύσεις του δημοσιεύονται στο www.ekloges.gr. Το καλοκαίρι του 2002, ξεκίνησε μια τακτική συνεργασία, ως αρθρογράφος, στην εφημερίδα Απογευματινή. Ως επικοινωνιολόγος, έχει αναλάβει προεκλογικές εκστρατείες εθνικής εμβέλειας στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στα Βαλκάνια. Μέσω της εταιρείας STR, διαμορφώνει τη στρατηγική επικοινωνίας για επιχειρήσεις και πολιτικούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Έχει διδακτορικό (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (Emmanuel College) και ΜΑ στην πολιτική συμπεριφορά (Πανεπιστήμιο του Essex). Έχει σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Βιβλία, μονογραφίες και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στις ΗΠΑ, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στη Λατινική Αμερική. Ανάμεσά τους: "The greek communist party, 1940-1944" (Λονδίνο 1982), "Greece under Papandreou, NATO΄s ambivalent partner" (Λονδίνο 1985), "Papandreou΄s foreign policy", "Foreign affairs" (Νέα Υόρκη χειμώνας 1984-1985), "Η κρίση της πολιτικής στην Ελλάδα: Εκλογές, κοινή γνώμη, πολιτικές εξελίξεις 1980-1995" (Αθήνα 1995), "Τριγωνοποίηση: Κυρίαρχες ιδέες και η πολιτική δυναμική στην εποχή μας" (Αθήνα 1999), "Τα είκοσι χρόνια που άλλαξαν την Ελλάδα: Κερδισμένοι και χαμένοι" (Αθήνα 2001), "Τα είκοσι χρόνια που άλλαξαν την Ελλάδα: Τι φεύγει, Τι έρχεται και οι επόμενες εκλογές" (Αθήνα 2003), "Η επικίνδυνη υπερδύναμη: Η Αμερική του Bush και ο πόλεμος στο Ιράκ" (Αθήνα 2003), "Το τέλος μιας κυριαρχίας: Πώς και γιατί το Πα.Σο.Κ. έχασε τις εκλογές" (Αθήνα 2004), "Νο happy end" (Αθήνα 2005).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
202
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.474 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση