Ημερολόγια μοτοσικλέτας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ημερολόγια μοτοσικλέτας

Σημειώσεις από ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική

Ernesto Che Guevara

Το ημερολόγιο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, γραμμένο από τον ίδιο σε μορφή αφηγήματος.
Το πρόσωπο που έγραψε αυτές τις σημειώσεις "πέθανε" μόλις ξαναπάτησε το πόδι του στη γη της Αργεντινής και αυτός που τις τακτοποιεί και τις "ξαναχτενίζει", "εγώ", δεν είμαι εγώ. Δεν είμαι ο ίδιος, εσωτερικά τουλάχιστον. Τούτη η άσκοπη περιπλάνηση στη "Μεγάλη Αμερική Μας" με άλλαξε περισσότερο απ΄ ότι πίστευα.
Με τους δρόμους της φαντασίας φτάναμε σε μακρινές χώρες, ταξιδεύαμε σε τροπικές θάλασσες, διασχίζαμε όλη την Ασία.
Και ξαφνικά, λες για να ζωντανέψουν τα όνειρά μας, μας πέρασε από το μυαλό μια τολμηρή ιδέα: κι αν πηγαίναμε στο Βορρά της Λατινικής Αμερικής;
"Στο Βορρά; Πώς;"
"Με την Ποδερόσα βέβαια!"
Έτσι αποφασίστηκε το ταξίδι, που ακολούθησε σε κάθε του στιγμή τον αυτοσχεδιασμό, την αρχική του γραμμή δηλαδή.
Εκείνες τις στιγμές μάς διέφευγε το τεράστιο μέγεθος τους εγχειρήματός μας. Βλέπαμε μόνο τη σκόνη του δρόμου και εμάς τους δύο πάνω στη μοτοσικλέτα να καταβροχθίζουμε τα χιλιόμετρα στη φυγή μας προς το Βορρά.

Ευάγγελος Κεφαλλονίτης (Μεταφραστής)


Ernesto Che Guevara

Ernesto Che Guevara (Συγγραφέας)

Ο Γκεβάρα γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1928 στο Ροσάριο της Αργεντινής. Το 1955 γνώρισε τον Φιντέλ Κάστρο τον οποίο και ακολούθησε στην Κούβα. Μετά την επανάσταση, ο Κάστρο τον διόρισε υπουργό Βιομηχανίας και υπεύθυνο για την αγροτική μεταρρύθμιση. Το 1964 αποχώρησε από την κυβέρνηση αποφασισμένος να οργανώσει την επανάσταση σε όλη την Λατινική Αμερική. Μετά από πολλά ταξίδια κατέληξε στη Βολιβία, στο πλευρό των αριστερών ανταρτών. Εκεί έπεσε στα χέρια των Βολιβιανών στρατιωτών στις 8 Οκτωβρίου 1967 και εκτελέστηκε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
326
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.494 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση