Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στη διδακτική των φυσικών επιστημών
Συγγραφέας:   Κώστας Ραβάνης


Εισαγωγή στη διδακτική των φυσικών επιστημών
Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται ζητήματα εισαγωγής στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, όπως αυτή διαμορφώνεται ως αυτόνομη επιστημονική περιοχή τα τελευταία τριάντα χρόνια. Στο πρώτο μέρος, γίνεται προσπάθεια προσέγγισης των όρων υπό τους οποίους τα ζητήματα της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών αποσπάστηκαν από την παραδοσιακή Παιδαγωγική και αποτέλεσαν ένα διακριτό επιστημονικό αντικείμενο το οποίο εντάσσεται στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με την Ψυχολογία της μάθησης, την Επιστημολογία αλλά και με τις ίδιες τις Φυσικές Επιστήμες. Στο δεύτερο μέρος, αποτυπώνονται βασικές θεωρητικές έννοιες της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στο πλαίσιο των οποίων η σχετική έρευνα αναδεικνύει θέματα σχετικά με την μελέτη μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και διδακτικών αντικειμένων, αλλά και με τις αλληλεπιδράσεις τους. Τέλος, στο τρίτο μέρος, παρουσιάζονται θεωρητικές έννοιες και εμπειρικές εφαρμογές τους οι οποίες σχετίζονται πιο στενά με την ανάπτυξη των διδακτικών διαδικασιών.

24χ17 εκ., 134 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 500.07 (Φυσικές επιστήμες - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-8105-50-8
ISBN (10ψήφιο): 960-8105-50-1
Βάρος: 0.24 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
12.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κώστας Ραβάνης έχει σπουδάσει Φυσική στο Τμήμα Φυσικής και Παιδαγωγική στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Paris VII και διδακτορική διατριβή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι κύριες ερευνητικές και διδακτικές του δραστηριότητες στρέφονται προς την ανίχνευση και το μετασχηματισμό της βιωματικής σκέψης των παιδιών για ιδιότητες υλικών και αντικειμένων, φαινόμενα του φυσικού κόσμου και έννοιες των Φυσικών Επιστημών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τα προβλήματα μύησης των παιδιών της προσχολικής ηλικίας στο φυσικό κόσμο. Εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.