Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανάγνωση και προσοχή: Ψυχολογικές διαστάσεις
(Αναγνωστική ικανότητα και προβλήματα προσοχής μαθητών σχολικής ηλικίας - Πρόληψη και αντιμετώπιση)
Συγγραφέας:   Εμμανουήλ Λ. Κουμπιάς


Ανάγνωση και προσοχή: Ψυχολογικές διαστάσεις
Η ανάπτυξη της αναγνωστικής ικανότητας σε σχέση με τον παράγοντα "προσοχή", ένα θέμα που για πρώτη φορά ερευνάται στον ελληνικό χώρο, αφορά όλους όσους βρίσκονται σε καθημερινή μαθησιακή επαφή με τα παιδιά, δηλαδή σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες, και όλους όσους ενδιαφέρονται για τις διεργασίες που διέπουν την ανθρώπινη νόηση.
Το βιβλίο φιλοδοξεί να διασαφήσει μερικούς από τους βασικούς μηχανισμούς που πλαισιώνουν το ανθρώπινο γνωστικό σύστημα. Οι πληροφορίες σε θέματα ανάγνωσης και προσοχής συνδυάζονται με θεωρητικό τρόπο αλλά και μέσω εμπειρικής έρευνας, ώστε να φωτιστεί η μεταξύ των δύο εννοιών σχέση. Σημαντική συμβολή του βιβλίου αυτού, εκτός της θεωρητικής βάσης για τη στήριξη των διδακτικών επιλογών των εκπαιδευτικών, είναι η απενοχοποίηση τόσο του μαθητή, όσο και του εκπαιδευτικού, καθώς επίσης και οι πρακτικές υποδείξεις που περιέχονται με τη μορφή στρατηγικών και συμπεριφορών που μπορεί να υιοθετήσει ο εκπαιδευτικός για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα προσοχής των μαθητών του και που ο γονιός μπορεί να γνωρίζει και να εφαρμόζει παράλληλα.
Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι πολυδιάστατη έννοια και διαμορφώνεται με πολλούς τρόπους και μηχανισμούς, εμβαθύνοντας στους μηχανισμούς αυτούς κάνουμε την επικοινωνία αυτή αποτελεσματικότερη.

24χ17 εκ., 386 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.4 (Ανάγνωση (Εκπαίδευση))
ISBN: 978-960-8325-95-1
ISBN (10ψήφιο): 960-8325-95-1
Βάρος: 0.822 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
23.44
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μανώλης Κουμπιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Έχει σπουδάσει στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων, στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στο Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Σχολική Ψυχολογία) του Τομέα Ψυχολογίας και διδακτορικού διπλώματος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική διατριβή του αναφέρεται στην αναγνωστική ικανότητα και τα προβλήματα προσοχής μαθητών σχολικής ηλικίας. Έχει πάρει μέρος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε πολλά διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια. Πολλές μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών και επικουρικά στον Τομέα Ψυχολογίας και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε σεμινάρια εκπαιδευτικών και σε προγράμματα επιμόρφωσης ΕΠΕΑΕΚ. Ο Μανώλης Κουμπιάς διατηρεί μέχρι και σήμερα τη θέση του δασκάλου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.