Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαίδευση και πολιτική διαπαιδαγώγηση
(Γνώσεις, αξίες, πρακτικές)
Συγγραφέας:   Δέσποινα Καρακατσάνη


Offer
Αντικείμενο του βιβλίου αποτελούν οι θεωρητικοί προβληματισμοί που αναπτύσσονται γύρω από την ιδιότητα του πολίτη και οι τρόποι αντιμετώπισής της στο εκπαιδευτικό πλαίσιο. Παρουσιάζεται ο διάλογος που εξελίσσεται σήμερα σχετικά με τη σύνδεση της πολιτικής διαπαιδαγώγησης με την ηθική, τις αξίες, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το νόμο και το δίκαιο, ενώ αναδεικνύονται παιδαγωγικά μοντέλα, εκπαιδευτικές πρακτικές και διδακτικά σχήματα.
Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής επιχειρείται, επίσης, μια καταγραφή της ιστορικής πορείας της κοινωνικής και πολιτικής διαπαιδαγώγησης στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ειδικότερα αναλύονται οι στόχοι και τα περιεχόμενα των μαθημάτων της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και της Εισαγωγής στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς σε σύγκριση με αντίστοιχα μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών άλλων χωρών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Βασική επιδίωξη είναι να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τους σκοπούς, τα μέσα και τα πιθανά αποτελέσματα μιας κοινωνικής, πολιτικής και ηθικής διαπαιδαγώγησης-εκπαίδευσης σε εθνικό, διεθνικό, υπερεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

24χ17 εκ., 304 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστήμες της Αγωγής
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση), 370.193 (Εκπαίδευση και κοινωνία), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική), 323.307 (Αγωγή του πολίτη - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-375-720-7
ISBN (10ψήφιο): 960-375-720-9
Βάρος: 0.528 κιλά
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
20.39
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.07
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.