Με φόβο και πάθος
zoom in

Το τηλέφωνο χτυπάει περασμένα μεσάνυχτα στο τμήμα ανθρωποκτονιών τους Σαν Φρανσίσκο: ένας ακόμη τραγικός, τυχαίος φόνος στους δρόμους της πόλης. Ωστόσο, όταν ο υπαστυνόμος Έιμπ Γκλίτσκι μαθαίνει την ταυτότητα του θύματος, νιώθει το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του. Γιατί, αν και δεν το ξέρει κανείς, η νεαρή δικηγόρος Ιλέιν Γουέιτζερ, που τώρα βρίσκεται νεκρή σε ένα σκοτεινό σοκάκι, ήταν η κόρη του.
Τυφλωμένος από τον πόνο, ο Γκλίτσκι πιέζει υπερβολικά τον μοναδικό ύποπτο, έναν άστεγο ναρκομανή που τον έπιασαν να ψάχνει τις τσέπες της Ιλέιν, να ομολογήσει την ενοχή του.
Η φιλόδοξη εισαγγελέας Σάρον Πρατ βλέπει στην υπόθεση μια μοναδική ευκαιρία που θα την βοηθήσει να επανεκλεγεί στην θέση της. Έτσι, κηρύσσει ανοιχτά τον πόλεμο στον κατηγορούμενο και δεσμεύεται να επιτύχει την καταδίκη του σε θάνατο.
Ο Ντίσμας Χάρντι δεν μπορεί να αφήσει έναν άνθρωπο να πεθάνει, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα σχέδια της Πράτ. Γι` αυτό αναλαμβάνει την υπεράσπισή του, μόλο που δεν πιστεύει την αθωότητά του. Αλλά καθώς παλέυει να εξασφαλίσει στον πελάτη του μια δίκαιη δίκη, αρχίζει να υποπτεύεται ότι πίσω από την υπόθεση Γουέιτζερ κρύβεται κάτι απίστευτα βρόμικο. Κάτι που θα συγκλονίσει το Σαν Φρανσίσκο και να καταστρέψει μερικούς από τους πιο επιφανείς πολίτες του.

Πητ Κωνσταντέας (Μεταφραστής)


John T. Lescroart

John T. Lescroart (Συγγραφέας)

Ο Τζον Τ. Λεσκροάρ γεννήθηκε στο Σαν Ματέο και σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ. Το 1989 αφοσιώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή. Βιβλία του είναι: "Πειστήρια εγκλήματος", "Ο 13ος ένορκος", "Στην παγίδα του νόμου", "Οι ένοχοι", "Ο κανόνας του ελέους", κ.ά. Σήμερα με δεκαπέντε μυθιστορήματα στο ενεργητικό του, που έχουν μεταφραστεί σε δεκαέξι γλώσσες σε περισσότερες από εβδομήντα πέντε χώρες, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους συγγραφείς δικαστικών θρίλερ. Οι κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει το έργο του ισάξιο με αυτό του Σκοτ Τάροου και του Τζον Γκρίσαμ. Ο συγγραφέας ζει στο Ντέιβις, μια μικρή πόλη δυτικά του Σακραμέντο, με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
665
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.402 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση