Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανθοκομία
(Η τέχνη των μπονσάι για την αρχιτεκτονική)

Ανθοκομία
Το βιβλίο αυτό περιγράφει αναλυτικά 40 μπονσάι εξωτερικών και 20 είδη εσωτερικών χώρων, ενώ στο γενικό μέρος δίνονται βασικά στοιχεία για την καλλιέργειά τους, ώστε ο καθένας να τα καλλιεργήσει με επιτυχία και να νιώσει την ικανοποίηση της δημιουργικής του αυτής εργασίας.

29χ22 εκ., 112 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 18
ISBN Set: 960-7177-00-2
ISBN13 Set: 978-960-7177-00-1
Ταξινόμιση DDC: 635.9 (Ανθοκομία)
ISBN: 978-960-7177-18-6
ISBN (10ψήφιο): 960-7177-18-5
Βάρος: 0.734 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
22.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κανταρτζής, Νικόλαος Α.
Ο Νικόλαος Κανταρτζής, γεωπόνος-ανθοκόμος και αρχιτέκτων τοπίου, πρώτος δίδαξε ανθοκομία και παρκοτεχνία το 1947 στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου ίδρυσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έδρα και το εργαστήρι Ανθοκομίας. Επίσης για πρώτη φορά έφερε το 1968 την Αρχιτεκτονική του Τοπίου στη χώρα μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολή Αρχιτεκτονικής του Τοπίου και Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, στο Asherst. Έχει δημοσιεύσει 50 συγγράμματα και επιστημονικές εργασίες και έχει εκπονήσει περισσότερες από 300 μελέτες έργων αρχιτεκτονικής τοπίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει λάβει πολλά βραβεία σε πανελληνίους διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής του τοπίου. Ένα από τα κυριότερα έργα του είναι η δημιουργία εκθέσεων ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου. Την τετραετία 1982-85 διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Πάρκων και Δενδροστοιχιών του Υπουργείου Γεωργίας και υπό την ιδιότητά του αυτή ανακαίνισε τον Εθνικό Κήπο και άλλα πάρκα των Αθηνών. Το ακαδημαϊκό έτος 1985-86 εκλήθη από τη σχολή αρχιτεκτονικής του τοπίου και περιφερειακής ανάπτυξης του πολιτειακού πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ως επισκέπτης καθηγητής, όπου δίδαξε στους μεταπτυχιακούς φοιτητές και συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις του. Το ακαδημαϊκό έτος 1994-95 δίδαξε στη γεωπονική σχολή Βόλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το Σεπτέμβριο του 1997 προσεκλήθη από το τμήμα ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου, της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Άρτας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, του οποίο οι σπουδαστές του Ε΄ και ΣΤ΄ εξαμήνου, διδάχθηκαν για πρώτη φορά τα μαθήματα αρχιτεκτονική τοπίου Ι και αρχιτεκτονική τοπίου ΙΙ. Παράλληλα σχεδίασε και διαμόρφωσε όλον τον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων, με αποτέλεσμα τον Μάιο του 1998 να διοργανώσει εκεί την πρώτη έκθεση ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου. Σήμερα, έχοντας συμπληρώσει 50 χρόνια εκπαίδευσης, έρευνας και εφαρμογών στην ανθοκομία - παρκοτεχνία και 35 χρόνια στην αρχιτεκτονική του τοπίου, συνεχίζει να προσφέρει τις γνώσεις του και την πείρα του τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον επαγγελματικό χώρο των επιστημών αυτών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.