Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο ασφαλιστικός θεσμός δια μέσου των αιώνων
(Ελληνικές και αλλοδαπές ασφαλιστικές εταιρίες που ιδρύθηκαν ή εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μεταξύ των ετών 1900-1968)
Συγγραφέας:   Πάνος Ν. Ρούσσης


Ο ασφαλιστικός θεσμός δια μέσου των αιώνων
Με το βιβλίο αυτό ο συγγραφέας επιχειρεί μια διαχρονική περιήγηση στους τόπους όπου γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο θεσμός των ασφαλειών.
Σπέρματα του θεσμού που ενυπάρχουν στην ελληνική μυθολογία και στη συνέχεια εμφανίζονται στην Βαβυλώνα, στην Αίγυπτο, στη Φοινίκη, στην Κρήτη, στη Σπάρτη και τέλος στην Αθήνα του 5ου και 4ου αιώνα π.Χ., όπου γεννήθηκε και εφαρμόσθηκε ο θεσμός του "Ναυτοδανείου", περιγράφονται με απλό και εύληπτο ύφος.
Ο εκδοθείς Α΄ τόμος του 3τομου έργου, που αρχίζει απ΄ την Ελληνική μυθολογία και φθάνει μέχρι το έτος 1900, καλύπτει την εξέλιξη του θεσμού σ΄ όλο το μέχρι τότε γνωστό κόσμο.
Ο ανά χείρας Β΄ τόμος, καλύπτει τη χρονική περίοδο από το 1900 μέχρι το έτος 1968 και αναφέρεται στην ίδρυση και λειτουργία όλων των ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών και στην εγκατάσταση στην Ελλάδα όσων αλλοδαπών ασφαλιστικών εταιρειών εργάσθηκαν στη χώρα μας.
Ο συγγραφέας ελπίζει με το έργο του αυτό να καταφράψει γνώσεις και στοιχεία που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστα στο ευρύ κοινό. Τελικά όμως, είναι ο αναγνώστης που θα κρίνει αν επιτυγχάνεται ο σκοπός για τον οποίο το τρίτομο αυτό έργο συντάχθηκε.

30χ22 εκ., 233 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 3
Ταξινόμιση DDC: 368 (Ασφάλιση)
ISBN: 978-960-351-428-2
ISBN (10ψήφιο): 960-351-428-4
Βάρος: 1.069 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
50.82
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

45.74
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.