Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη σύγχρονη εποχή
(Μια πολιτισμική ανάλυση)
Συγγραφέας:   Jenny Corbett


Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη σύγχρονη εποχή
Η συνεχιζόμενη έμφαση στη λεπτομέρεια της ειδικής αγωγής, τις μεθόδους διδασκαλίας, την πολιτική και τις διαδικασίες αξιολόγησης της, τείνει να εστιάζει στενά στο συγκεκριμένο με αποτέλεσμα να αγνοείται η ευρύτερη εικόνα. Αμφισβητώντας την κατεστημένη κατάσταση, το βιβλίο αυτό τοποθετεί τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε ιστορικό και κοινοτικό πλαίσιο.
Η Jenny Corbett εξερευνά την εξέλιξη της θεωρίας για τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη διάρκεια του εικοστού αιώνα: από την έναρξη της ως ένα επιστημονικό μοντέλο βασισμένο στην ιατρική διάγνωση μέχρι τις πρόσφατες κοινωνιολογικές θεωρίες, όπου η κοινωνία παρουσιάζεται ως ο δημιουργός των εμποδίων για την ατομική ανάπτυξη. Διερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο διαμφισβητούμενα ζητήματα, όπως η κοινωνική διαστρωμάτωση, οι ευκαιρίες απασχόλησης και οι πολιτικές παρεμβάσεις επιδρούν στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η συγγραφέας, με διαυγή οπτική, παρουσιάζει προτάσεις ανάπτυξης πολιτικών για τις ειδικές ανάγκες στον 21ο αιώνα.
Το βιβλίο "Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη σύγχρονη εποχή" αποτελεί μια ανεκτίμητη πηγή ενημέρωσης για δασκάλους, εκπαιδευτές, παιδαγωγούς, φοιτητές, ακαδημαϊκούς και για όλους όσους σήμερα ασχολούνται με την ειδική αγωγή. Η συγγραφέας λαμβάνει υπόψη τις διεθνείς εξελίξεις και φιλοδοξεί να ανοίξει νέες προοπτικές.

24χ16 εκ., 164 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370.193 (Εκπαίδευση και κοινωνία), 371.9 (Ειδική αγωγή), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Β. Γουδήρας (Μεταφραστής) , Δημήτρης Β. Γουδήρας (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-87947-9-5
ISBN (10ψήφιο): 960-87947-9-Χ
Βάρος: 0.337 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.