Νεοελληνική λογοτεχνία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νεοελληνική λογοτεχνία

Οδηγός προετοιμασίας των υποψήφιων φιλολόγων: Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών

Άρης Α. Δρουκόπουλος

8.12€ -24% 6.17€

Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν οδηγό προετοιμασίας για τους υποψήφιους φιλολόγους του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ώστε να συμπληρώσουν και να συστηματοποιήσουν τις γνώσεις τους στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και τους τρόπους διδασκαλίας του.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
- απαραίτητα στοιχεία για τη διδασκαλία του λογοτεχνικού κειμένου (ορολογία, σκοπούς, διδακτικούς στόχους, μεθόδευση και πορεία της διδασκαλίας),
- οδηγίες για την αξιολόγηση της διδασκαλίας,
- στοιχεία ερμηνευτικής προσέγγισης των κειμένων της εξεταστέας ύλης,
- χρήσιμη βιβλιογραφία.

Άρης Α. Δρουκόπουλος

Άρης Α. Δρουκόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Άρης Α. Δρουκόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1939. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε, επί πολλά χρόνια, τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει φιλολογικές μελέτες σε διάφορα περιοδικά ("Υδρία", "Παράθυρο", "Εντευκτήριο", "Γιατί"), καθώς και μελέτες με θέμα τη διδασκαλία των αρχαίων και των νέων ελληνικών στο περιοδικό "Νέα Παιδεία", κ.ά.. Έχει συγγράψει τις μελέτες: "Ένα υποθετικό Αναγνωστικό Λογοτεχνίας με κείμενα του Γιώργου Ιωάννου" ("Νέα Παιδεία"), "Το ύφος του Γιώργου Ιωάννου" ("Γιατί"), και τη μονογραφία "Γιώργος Ιωάννου: ένας οδηγός για την ανάγνωση του έργου του" (εκδ. "Ειρμός", 1992).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
99
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.23 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση