Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η κατάκτηση του παρελθόντος
(Οι απαρχές της αρχαιολογίας)
Συγγραφέας:   Alain Schnapp


Offer
Το βιβλίο "Η κατάκτηση του παρελθόντος" ερευνά τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος, από την αρχαιότητα έως τον 19ο αιώνα, άρχισε να αποκτά συνείδηση του παρελθόντος του. Αντίθετα με την πιο διαδεδομένη άποψη, η αρχαιολογία δεν υπήρξε επινόηση της Αναγέννησης. Ήταν μια πρακτική γνωστή στους γραφείς της Ασσυρίας, της Αιγύπτου και της Κίνας, και αντικείμενο συζήτησης από τους σοφιστές της Ιωνίας, προτού αρχίσει να ασκείται από τους Ρωμαίους ιστορικούς.
Ότι είχαν υπάρξει άνθρωποι πριν από τον Αδάμ ήταν μια αποκάλυψη που συγκλόνισε τα θεμέλια της δυτικής κοινωνίας κατά τον 19ο αιώνα. Δεν αποτέλεσε όμως έκπληξη για τους Πέρσες, παραδείγματος χάριν, οι οποίοι είχαν επίγνωση της βαθύρριζης ιστορίας των προγόνων τους. Το βιβλίο ερευνά τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος, από την αρχαιότητα έως τον 19ο αιώνα, άρχισε να αποκτά συνείδηση του παρελθόντος του. Αντίθετα με την πιο διαδεδομένη άποψη, η αρχαιολογία δεν υπήρξε μια επινόηση της αναγέννησης ήταν μια πρακτική γνωστή στους γραφείς της Ασσυρίας, της Αιγύπτου και της Κίνας, και αντικείμενο συζήτησης από τους σοφιστές της Ιωνίας, προτού αρχίσει να ασκείται από τους Ρωμαίους ιστορικούς.
Η μελέτη εκπλήσσει με το βάθος και το εύρος της θεματολογίας της. Το κείμενο συνδυάζεται εξαιρετικά με την εικονογράφηση και τις περιγραφές των αρχαίων αντικειμένων, ενώ εκτενή αποσπάσματα από τις πρωτογενείς πηγές προσφέρουν μια συναρπαστική άμεση ματιά στις ιστορικές αφηγήσεις. Σύγχρονες απεικονίσεις της αρχαίας ζωής καθώς και περιστατικά της ανακάλυψής της αντικατοπτρίζουν τη γοητεία της αρχαιολογικής έρευνας.

24χ17 εκ., 640 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Συμβολές στις Επιστήμες του Ανθρώπου
Ονομασία υποσειράς: Αρχαιολογία
Τόπος έκδοσης: Ηράκλειο Κρήτης
Ταξινόμιση DDC: 930.1 (Αρχαιολογία)
Άλλα πρόσωπα: Γρηγόρης Μ. Σηφάκης (Υπεύθυνος Σειράς) , Κατερίνα Δελούκα (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-524-181-0
ISBN (10ψήφιο): 960-524-181-1
Βάρος: 1.331 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
36.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλαίν Σναπ είναι καθηγητής Ελληνικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Paris I - Sorbonne), αντεπιστέλλον μέλος του ερευνητικού κέντρου Louis Gernet και διευθυντής του γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Ιστορίας της Τέχνης. Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο: ως επισκέπτης καθηγητής στο Πρίνστον του 1982, στο Churchill College του Καίμπριτζ, κατά τα έτη 1989-1990, και στο Getty Scholar της Σάντα Μόνικα το 1996. Το έργο του επικεντρώνεται στην ιστορική και κοινωνιολογική ερμηνεία της εικόνας, ιδιαίτερα των παραστάσεων στην αρχαία ελληνική αγγειογραφία, καθώς και στην ιστορία και μεθοδολογία της Αρχαιολογίας. Ο Σναπ έχει συμμετάσχει σε πολλές ανασκαφές στην Ελλάδα και την Ιταλία, μεταξύ αυτών στις ανασκαφές στην αρχαία Ελεύθερνα και στο ερευνητικό ανασκαφικό πρόγραμμα που εκτελείται από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή της Αθήνας και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ι.Τ.Ε. στην αρχαία Ίτανο της Κρήτης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.