Ερωτευμένη με τον Τσε
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ερωτευμένη με τον Τσε

Ana Menendez

Στο σύγχρονο Μαϊάμι, μια νεαρή Κουβανέζα ψάχνει μάταια να βρει τα ίχνη της μητέρας της, που δεν τη γνώρισε ποτέ. Το μόνο που ξέρει για το δικό της παρελθόν είναι πως την πήρε μαζί του ο παππούς της όταν έφυγε από την Κούβα στα ταραγμένα χρόνια του 1960 κι ότι είχε καρφιτσωμένο στο ζιπουνάκι της ένα χαρτί με μερικούς στίχους του Πάμπλο Νερούδα. Το μυστηριώδες δέμα με γράμματα και φωτογραφίες που παίρνει μια μέρα ταχυδρομικά την οδηγεί πίσω στην Αβάνα. Εκεί, συνδυάζοντας αυτά τα στοιχεία με όσες πληροφορίες καταφέρνει να μαζέψει, ανασυνθέτει τη ζωή της μητέρας της και το φλογερό νεανικό της έρωτα για τον Τσε. Το βιβλίο της Άνα Μενέντες είναι μια ολοζώντανη αναβίωση της επαναστατικής Κούβας, των ελπίδων και των απογοητεύσεων, της έξαρσης και του τρόμου εκείνης της εποχής. Είναι επίσης μια ερωτική φαντασίωση και μια ματιά στην προσωπική ζωή μιας θρυλικής φυσιογνωμίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιάννης Σπανδωνής

Γιάννης Σπανδωνής (Μεταφραστής)

Γεννημένος στην Αθήνα το 1947, δημοσιογράφος κι απόγονος δημοσιογράφων, ο Γιάννης Σπανδωνής εργάστηκε σ΄ επιτελικές θέσεις μεγάλων εφημερίδων και περιοδικών, καθώς και στην τηλεόραση. Το 1985 οργάνωσε με τη συνεργασία κι άλλων δημοσιογράφων το πρώτο ηλεκτρονικό αρχείο δημοσιογραφικών πληροφοριών, για λογαριασμό του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Μπότση. Με το πρώτο του βιβλίο "Κάποτε στο Αιγαίο" αποσπά το βραβείο Μαρίας Περ. Ράλλη για τον καλύτερο νεοεμφανιζόμενο συγγραφέα του 1983. Ακολούθησαν "Ο θρήνος" (1984, Α Βραβείο Παρνασσού), "Οι Γραικοί" (1985, Α Βραβείο Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών - Ροταριανού Ομίλου), το "Προς άγνωστη κατεύθυνση" (1986, προηγούμενος τίτλος του Έτσι τα ΄φερε η μοίρα) και η μυθιστορηματική βιογραφία "Ρήγας Βελεστινλής. Ο επαναστάτης με τα τραγούδια" (Ωκεανίδα, 1995). Οι λογοτεχνικές μεταφράσεις του Γιάννη Σπανδωνή, εξάλλου, έχουν αποσπάσει ευμενή σχόλια κι επαίνους τόσο από τους κριτικούς όσο κι από πνευματικά ιδρύματα της χώρας μας και του εξωτερικού. Πιστεύοντας ότι "λαός που δεν γνωρίζει το παρελθόν του δεν μπορεί να προγραμματίσει το μέλλον του", ο Σπανδωνής ασχολείται κυρίως με το διαχρονικό ιστορικό μυθιστόρημα.

Ana Menendez

Ana Menendez (Συγγραφέας)

Η Άνα Μενέντες είναι κόρη Κουβανών εξόριστων, που διέφυγαν το ΄60 στο Λος Άντζελες κι αργότερα, το ΄80, εγκαταστάθηκαν στο Μαϊάμι. Εργάστηκε επί έξι χρόνια ως δημοσιογράφος ("The Miami Herald" και "The Orange County Register"). Σπούδασε δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Το "Ερωτευμένη με τον Τσε" είναι το δεύτερο βιβλίο της. Το πρώτο, η συλλογή διηγημάτων "In Cuba I was a German Shepherd", έχει ήδη μεταφραστεί σε έντεκα γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
304
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.494 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση