Χάουρντ Χιουζ, η μυστική ζωή του
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Χάουρντ Χιουζ, η μυστική ζωή του

Charles Higham

"Μπορώ να αγοράσω οποιονδήποτε θέλω στον κόσμο." (Χάουαρντ Χιουζ).
Ένας περίφημος παραγωγός που κέρδισε το Χόλιγουντ με τις ταινίες του και σαγήνευσε τις πιο λαμπερές σταρ, ένας ατρόμητος αεροπόρος που έκανε το γύρο του κόσμου με θεαματικό τρόπο και έσπασε όλα τα ρεκόρ, ένας αδίστακτος Κροίσος που χρησιμοποιούσε την περιουσία του για να επιβάλλει τη δύναμή του στις επιχειρήσεις του, στην καθημερινότητά του, στην ιδιωτική του ζωή, ακόμα και στην πολιτική ζωή της Αμερικής, ένας από τους κινητήριους μοχλούς στην απόπειρα δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο και στο σκάνδαλο Γουότεργκεϊ, ένας ιδιόρρυθμος και υποχόνδριος τύπος που εξαρτιόταν από τις φοβίες του, είχε όμως την ικανότητα να ορίζει τη ζωή όσων βρίσκονταν γύρω του.
Η συναρπαστική βιογραφία μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας που ήταν για άλλους το πρότυπο του Αμερικανού ήρωα και για άλλους το πρότυπο του διεφθαρμένου τέρατος με εξουσία ίσως μεγαλύτερη των Αμερικανών προέδρων, που αποτέλεσε την αφετηρία για τη βραβευμένη ταινία "The aviator" του Μάικλ Σκορσέζε, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Charles Higham (Συγγραφέας)

Ο Τσαρλς Χάιαμ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους βιογράφους, με πολλές βιογραφίες του να έχουν γίνει μπεστ σελερ. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται αυτές της Κάθριν Χέμπορν, της Όντρεϊ Χέμπορν, της Άβα Γκάρντνερ, του Κάρι Γκραντ, της Μπέτι Ντέιβις, του Έρολ Φλιν και του Μάρλον Μπράντο. Επίσης έχει τιμηθεί με το Prix des Createurs της Γαλλικής Ακαδημίας για τη βιογραφία της Μάρλεν Ντίντριχ. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννος Αιόλου

Γιάννος Αιόλου (Μεταφραστής)

Ο Γιάννος Αιόλου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1969. Σπούδασε μηχανολογία, καθώς και μουσική (τζαζ αυτοσχεδιασμό και κλασική ενορχήστρωση) και ηχοληψία στο Λονδίνο. Στο Λος Άντζελες έκανε ένα μεταπτυχιακό πάνω στη μουσική για τον κινηματογράφο. Εργάστηκε ως συνθέτης, ηχολήπτης, μουσικός παραγωγός, σκηνοθέτης πολυθεαμάτων, καθώς επίσης και ως promoting agent για Έλληνες καλλιτέχνες και θεατρικούς οργανισμούς στο εξωτερικό. Ως συνθέτης, έγραψε μουσική για μοντέρνο χορό, θέατρο και κινηματογράφο. Έχει μεταφράσει πέντε μυθιστορήματα από τα αγγλικά. "Η νύχτα των εννέα ήλιων" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
464
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.713 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση