Η αρπαχτή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η αρπαχτή

Λόγια ενός ηθοποιού: Μυθιστόρημα

Steven Berkoff

10.65€ -26% 7.88€
Ο Χάρυ είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός με ελάχιστο αυτοσεβασμό και μεγάλα διαστήματα ανεργίας. Η ζωή του είναι η τυπική ζωή ενός ηθοποιού -αν βεβαίως δεχτούμε ότι οι ηθοποιοί μπορούν να έχουν μια τυπική ζωή- οι ιστορίες του ιστορίες που ενδιαφέρουν οποιονδήποτε αγαπά το θέατρο και τον κινηματογράφο. Με χιούμορ αλλά και τον απαραίτητο κυνισμό, ένας άλλος ηθοποιός, ο Στήβεν Μπέρκοφ, ντύνεται τα ρούχα του συγγραφέα και σκιαγραφεί τη διάσταση μεταξύ "τέχνης" και "αγοράς" που ζει κάθε ηθοποιός, τη συγκίνηση και τη φαιδρότητα που νιώθει υποδυόμενος άλλα πρόσωπα, τις μεγαλειώδεις ή απλώς ανόητες επιλογές που χρειάζεται να κάνει. Ένα καυστικό, έντιμο και διασκεδαστικό μυθιστόρημα.
Σοφία Διονυσοπούλου

Σοφία Διονυσοπούλου (Μεταφραστής)

Η Σοφία Διονυσοπούλου γεννήθηκε στο Κάιρο το 1966. Σπούδασε στη Σορβόννη συγκριτική λογοτεχνία και στην Ελλάδα κλασικό τραγούδι και φωτογραφία. Έχει γράψει μια συλλογή μικρών πεζών με τίτλο "Με τις ευλογίες των νεκρών" (εκδ. Άγρα) και τα εξής θεατρικά κείμενα: "Νυχτωδία" (εκδ. Άγρα), "Νεροπομπή" (εκδ. Νεφέλη), "Ιφιγένεια της Ευριπίδου" (εκδ. Νεφέλη). Η "Νυχτωδία" έχει πάρει το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα και παίχτηκε στο φεστιβάλ Intercity της Φλορεντίας. Από το 2000 ασχολείται με τη σκηνοθεσία και έχει ανεβάσει έξι παραστάσεις. Έχει μεταφράσει επίσης πολλούς συγγραφείς, μεταξύ των οποίων Καζανόβα (εκδ. Άγρα), Σαιν Τζον Περς (περ. Ποίηση), Μολιέρο (εκδ. Επικαιρότητα), Μπαλζάκ (εκδ. Άγρα), Σαντ (εκδ. Άγρα), καθώς και λιμπρέτα για την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Steven Berkoff

Steven Berkoff (Συγγραφέας)

Γνωστός ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας, ο Στήβεν Μπέρκοφ είναι μια από τις σημαντικότερες φωνές του μοντέρνου θεάτρου, αν και ένα μεγάλο μέρος της φήμης του οφείλεται στους κινηματογραφικούς ρόλους που έχει υποδυθεί. Ως θεατρικός συγγραφέας έγινε γνωστός με το έργο του "East" καθώς και τις θεατρικές προσαρμογές των έργων του Κάφκα: "Η μεταμόρφωση" και "Η δίκη", του Όσκαρ Ουάιλντ: "Σαλώμη" κλπ. Στην Ελλάδα έπαιξε στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Οι νύφες".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
145
Διαστάσεις:
21χ13
Βάρος:
0.244 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση