Παραμύθια της Πελοποννήσου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Παραμύθια της Πελοποννήσου

Ζωή Θ. Σπυροπούλου

13 λαϊκά παραμύθια της Πελοποννήσου, τα οποία συνέλεξε και κατέγραψε η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Ζωή Σπυροπούλου. Παραμύθια παραδοσιακά, όπου τα δέντρα και τα ζώα μιλούν, οι άνθρωποι μεταμορφώνονται, εκτελούνται πράξεις ανώτερες από τις ανθρώπινες δυνάμεις και αντίθετες στους φυσικούς νόμους. Τα σχόλια του καθηγητή Μ. Γ. Μερακλή, στα προλεγόμενά του, είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικά και κατατοπιστικά για τον αναγνώστη. Η συλλογή αυτή είναι πολύτιμη. Τόσο γιατί τα παραμύθια που περιλαμβάνει θα είναι πάντα επίκαιρα, αφού θα δίνουν πρόσωπο στους φόβους των παιδιών και θα μιλούν στην ευαισθησία τους, όσο και γιατί παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για οποιονδήποτε ασχολείται με τη λαογραφία και το λαϊκό μας πολιτισμό.

Ζωή Θ. Σπυροπούλου

Ζωή Θ. Σπυροπούλου (Συγγραφέας)

Η Ζωή Σπυροπούλου πέρασε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια στη γενέτειρα της, τον Πύργο της Ηλείας. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία. Πήρε πτυχίο μετεκπαίδευσης και τελείωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε, αρχικά, στην ιδιωτική Εκπαίδευση και, αργότερα, στη Δημόσια, ως Διευθύντρια σχολείου. Τώρα υπηρετεί ως Σχολική Σύμβουλος στην Αθήνα. Πάλεψε στους αγώνες των εκπαιδευτικών μετά την μεταπολίτευση για μια καλύτερη παιδεία στην πατρίδα μας, επικεφαλής των εκπαιδευτικών αγώνων της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. - Δ.Ο.Ε. Είναι παντρεμένη με τον πολιτικό μηχανικό Ηλιά Χ. Παπαδημητρίου. Έχει γιο γραφίστα και κόρη βιοχημικό, μοριακή βιολόγο. Πεζογράφος, συγγραφέας διηγημάτων, μυθιστορημάτων, λαογραφικών συλλογών, θεατρικών κειμένων, άρθρων και δοκιμίων. Ασχολείται επίσης με την επιμέλεια λογοτεχνικών βιβλίων. Από το 1976 συνεργάζεται μ΄ εφημερίδες και περιοδικά με χρονογραφήματα, μελέτες και άρθρα εκπαιδευτικού προβληματισμού. Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια σχετικές με την εκπαίδευση, τη γλώσσα, τη λογοτεχνία, το θέατρο, την ισότητα των δύο φύλων. Έχει λαβει μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων για το βιβλίο, σε σχολεία, σωματία, δήμους και βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωστής Βαλάσης

Κωστής Βαλάσης (Εικονογράφος)

Ο Κωστής Βαλάσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε μουσική, (φλάουτο στο Αττικό Ωδείο, κλασική κιθάρα στο Ωδείο του Γιάννη Τζόνκερ, ηλεκτρική κιθάρα με τον Γιάννη Σπυρόπουλο) - και πήρε πτυχίο αρμονίας. Τελείωσε τη Σχολή Κινηματογράφου "Θ.Α.Ν. Παπαντωνόπουλος - Δίπλωμα Ηχολήπτη). Παρακολούθησε επί δύο χρόνια το εργαστήριο σκηνογραφίας της Α.Σ.Κ.Τ. (Ζιάκας, Δρακούλη). Έχει συνθέσει μουσική και τραγούδια και έχει κάνει το μιξάζ ήχου για παραστάσεις κουκλοθέατρου και για εκπαιδευτικά προγράμματα του "Πολύπτυχου". Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος σύγχρονης μουσικής "Same Shoes Band". Έχει φιλοτεχνήσει μακέτες για σκηνικά σε τηλεοπτικές εκπομπές ("Ελάτε στη μαγεία του βιβλίου" παραγωγή ΕΚΕΒΙ 1997) και στα βιβλία με θεατρικά έργα "Ο Κλέφτης των Αστεριών" και "Το Χρυσολούλουδο" της Ζωής Βαλάση (σειρά "Κόκκινη κλωστή" Μικρή Θεατρική Βιβλιοθήκη). Έχει εικονογραφήσει τα βιβλία "Αιγαιοπελαγίτικα παραμύθια", της Πέπης Δαράκη και "Παραμύθια της Πελοποννήσου", της Ζωής Θ. Σπυροπούλου. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εικονογράφησης παιδικού βιβλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων το 1999 και το 2000, και έχει λάβει μέρος στο 7ο Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους της Δράμας με το φιλμ "Μια νύχτα στον ΟΤΕ". Είναι μέλος της Εταιρεία Εικονογράφων ελληνικού παιδικού και εφηβικού βιβλίου "Αίσωπος". Εργάζεται στην προώθηση των παιχνιδιών στρατηγικής και διπλωματίας και μετέχει με μακέτες χαρακτήρων και τοπίων στα ετήσια τουρνουά.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
94
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.223 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση