Μεταξένια προδοσία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μεταξένια προδοσία

Μυθιστόρημα

Uzma Aslam Khan

18.35€ -26% 13.58€

Η Ντία, ένα εικοσάχρονο κορίτσι από πλούσια οικογένεια υφαντουργών του Πακιστάν, ερωτεύεται τον Ντάνις, όταν αυτός επιστρέφει από την Αμερική για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα του. Η γραμμή των κοχυλιών στα θαλασσινά όνειρα του Ντάνις συναντά τις μεταξένιες επιθυμίες της Ντία, και το χρυσό νήμα των ονείρων τους αρχίζει να ξετυλίγεται αργά σε μια χώρα πληγωμένη, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει για τις γυναίκες· μια χώρα που ωστόσο προσπαθεί να αναπτυχθεί και να φανεί ανοιχτή στη δυτική κουλτούρα. Στον απόηχο της πραγματικότητας, όμως, η μοίρα καιροφυλακτεί. . . Ένα βιβλίο πολυδιάστατο, που αναλύει ανθρώπινα και αντικειμενικά την κοινωνική κατάσταση στο Πακιστάν. Ένα βιβλίο όπου το όνειρο και η πραγματικότητα συγκρούονται σε βάθος, με ειλικρίνεια και δεξιοτεχνική παρουσίαση καταστάσεων και χαρακτήρων!


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μπελίκα Κουμπαρέλη

Μπελίκα Κουμπαρέλη (Μεταφραστής)

Η Μπελίκα Κουμπαρέλη γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης και κοινωνιολογία στην Αγγλία. Είναι διδάκτωρ της κοινωνικής εγκληματολογίας. Έχει εργαστεί ως κειμενογράφος σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες και ως παραγωγός ραδιοφώνου. Την τελευταία δεκαετία διδάσκει και μεταφράζει. Το 1987 πήρε το Β΄ Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα του ΥΠΠΟ για το μονόπρακτό της "Οι αντίπαλοι". Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος για το διήγημά της "Το ραμμένο μου" βραβεύτηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του περιοδικού Ρεύματα και δημοσιεύτηκε στον συλλογικό τόμο "Η τέχνη του γράφειν".

Uzma Aslam Khan

Uzma Aslam Khan (Συγγραφέας)

Η Ούζμα Ασλάμ Καν μεγάλωσε στο Καράτσι, στο Πακιστάν. Έζησε τέσσερα χρόνια στη Νέα Υόρκη και άλλα τέσσερα στην Αριζόνα, όπου σπούδασε αγγλική γλώσσα και λογοτεχνία, τα οποία στη συνέχεια και δίδαξε. Κατόπιν εγκαταστάθηκε στο Μαρόκο για άλλα τρία χρόνια. Σήμερα ζει στο Πακιστάν, στη Λαχόρη, με τον αμερικανό σύζυγό της Ντέιβιντ Μέιν, επίσης συγγραφέα. Το πρώτο της βιβλίο "The story of noble rot" εκδόθηκε το 2001 και έγινε δεκτό με ενθουσιασμό τόσο στην Ινδία όσο και στο Πακιστάν. Το "Μεταξένια προδοσία", που ήταν υποψήφιο για το Commonwealth Writer΄s Prize Best Book Eurasia 2004, είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της, το πιο δημοφιλές έργο πακιστανικής μυθιστοριογραφίας όλων των εποχών, αφού τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε πολλές χώρες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
414
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.633 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση