Σάλτσες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σάλτσες

Γλυκιές και αλμυρές

Michel Roux

Οι "Σάλτσες" έπαιζαν πάντα σημαντικό ρόλο στη μαγειρική. Συμπληρώνουν και εμπλουτίζουν πολλά πιάτα, προσθέτοντας νότες γεύσης, δίνοντάς τους νέες διαστάσεις. Ο Michel Roux, με τις πλούσιες μαγειρικές γνώσεις, έχει αναγνωριστεί ως αυθεντία στην τέχνη παρασκευής σαλτσών και η πρώτη έκδοση του βιβλίου αυτού , που εξεδόθη πριν από μια δεκαετία θεωρείται πλέον κλασσική. Εδώ στην καινούργια, ανανεωμένη έκδοση, ο Michel έχει βελτιώσει πολλές κλασσικές σάλτσες, ενώ έχει προσθέσει νέες ελκυστικές συνταγές, εύκολες στην εκτέλεση και ειδικά σχεδιασμένες για να ταιριάζουν στα σύγχρονα, δροσερά και πιο ελαφριά πιάτα.

Η υπέροχη αυτή συλλογή 200 και πλέον συνταγών περιλαμβάνει σάλτσες για κάθε είδους πιάτο - ελαφριές και πλούσιες, απλές και σύνθετες, γλυκές και αλμυρές. Οι τεχνικές παρουσιάζονται με σαφήνεια και η εικονογράφηση είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική. Η νέα μοντέρνα προσέγγιση και οι υπέροχες φωτογραφίες του ανανεωμένου βιβλίου σίγουρα θα το καταστήσουν κλασσικό στο αντικείμενό του.

Βαρβάρα Παξινού (Μεταφραστής)


Martin Brigdale (Φωτογράφος)

Ο Μάρτιν Μπριγκντέιλ είναι φωτογράφος τροφίμων που ζει στο Λονδίνο κι έχει περάσει πολλά χρόνια ταξιδεύοντας σ΄ όλη την Ελλάδα, φωτογραφίζοντας τους ανθρώπους και τα φαγητά τους.

Michel Roux

Michel Roux (Συγγραφέας)

Ο Michel Roux είναι διακεκριμένος σεφ, από τους κορυφαίους στο χώρο του. Μαζί με τον αδελφό του, Albert, o Michel άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, το γνωστό Le Gavroche, στο Λονδίνο το 1967. Ακολούθησαν μερικά ακόμη εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένου του Waterside Inn στο Bray, όπου ο Michel είναι σεφ. Σήμερα είναι ένα από τα μόλις δύο βρετανικά εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με τρία αστέρια Michelin, διάκριση που του απονεμήθηκε το 1985 και τη διατήρησε για 17 ολόκληρα χρόνια -μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο της χώρας. Ο Michel είναι κάτοχος αναρίθμητων άλλων μαγειρικών διακρίσεων, όπως αυτή του Meilleur Ouvrier de France en Patisserie το 1976, αυτή του Chevalier de l΄Ordre National du Merite το 1987, αυτή του Chevalier de l΄Ordre des Arts des Lettres το 1990 και προσφάτως του απενεμήθη το Lifetime Achievement Award από το περιοδικό Hotel and Restaurant. O Michel έχει εμφανιστεί σε δύο τηλεοπτικές σειρές και έχει γράψει πολλά βιβλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Καβαλιέρος

Αντώνης Καβαλιέρος (Επιμέλεια)

Γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Μεγάλωσε στην Αθήνα έως το 1974. Μετανάστευσε στο Johannesburg της Ν. Αφρικής όπου σπούδασε και εξάσκησε το επάγγελμα του μάγειρα. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1994. Σήμερα, καθηγητής μαγειρικής τέχνης, ιδιοκτήτης και ιδρυτής του πρώτου βιβλιοπωλείου μαγειρικής στην Αθήνα, ιδιοκτήτης Κέντρου Σεμιναρίων Μαγειρικής, σύμβουλος επιχειρήσεων επισιτισμού και παρουσιαστής ειδικών μαγειρικών προγραμμάτων στην ελληνική τηλεόραση. Η αγάπη του για τη μαγειρική του προσφέρει αντάξια τον τίτλο του "Chef in Love".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
176
Διαστάσεις:
26x20
Βάρος:
0.899 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση