Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαχείριση απορριμμάτων

Διαχείριση απορριμμάτων
Η διαχείριση των απορριμμάτων συνιστά ένα από τα πιο σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας. Στον παρόντα τόμο, που προλογίζει ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος, περιλαμβάνονται τα πρακτικά του τέταρτου «Περιβαλλοντικού Διαλόγου» της "Νόμος + Φύση", κατά τον οποίο εξετάστηκαν οι σύνθετες και συχνά εκρηκτικές διαστάσεις του προβλήματος και προτάθηκαν αντίστοιχες λύσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο Ν.-Κ. Χλέπας, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζει την εξέλιξη της νομοθεσίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την εφαρμογή της στη Γερμανία, η Γ. Γιαννακούρου, Δρ.Ν - Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, αναπτύσσει το ζήτημα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων στην Ελλάδα, με έμφαση στις νομικές και θεσμικές πτυχές, ενώ ο Θ. Οικονόμου, Δρ. Διοικητικής Επιστήμης, πραγματεύεται ειδικότερα το θέμα των απορριμμάτων της Αττικής. Οι παρεμβάσεις των Π.-Μ. Ευστρατίου, Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Κ. Καΐσερλη, Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης της Εναλλακτικής Διαχείρισης Απορριμμάτων, Αλ. Παρασκευόπουλου, Δρ. - Συμβούλου Περιβαλλοντικών Μελετών, Μ. Πικραμένου, Παρέδρου ΣτΕ, Σ. Ρίζου, Συμβούλου Επικρατείας και Ν. Χαραλαμπίδη, Διευθυντή του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, φωτίζουν περαιτέρω την προβληματική. Το Παράρτημα περιέχει κοινοτικά κείμενα για τα απορρίμματα, σχετική νομολογία του ΣτΕ για τη διαχείρισή τους, καθώς επίσης και την πρόσφατα εκδοθείσα ΚΥΑ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

21χ14 εκ., 256 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Νόμος και Φύση: Βιβλιοθήκη Περιβαλλοντικού Δικαίου
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 344.046 (Περιβάλλον - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία )
ISBN: 978-960-15-1188-7
ISBN (10ψήφιο): 960-15-1188-1
Βάρος: 0.402 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γιαννακούρου, Γεωργία
Η Γεωργία Γιαννακούρου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης). Επίσης, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατελέσει βοηθός Συνήγορος του Πολίτη (υπεύθυνη του Κύκλου Ποιότητας Ζωής), μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, συνεργάτις της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004 Α.Ε. και νομικός σύμβουλος στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους καθώς και τα βιβλία "Ολυμπιακοί Αγώνες και Δίκαιο" (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2001, με την Ε. Τροβά) και "Διαχείριση απορριμμάτων" (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2004, με τους Θ. Οικονόμου και Ν. Κ. Χλέπα). Έχει επιμεληθεί το βιβλίο "Η εφαρμογή τον κοινοτικού δικαίου περιβάλλοντος στην Ελλάδα, 1981-2006" (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2007, με τους Γ. Κρεμλή και Γλ. Σιούτη).

Ο Νικόλαος - Κομνηνός Χλέπας γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε νομικά. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία (Διδάκτορας Νομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βρέμης). Από το 1993 διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής με αντικείμενο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Διοίκηση. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η προστασία του περιβάλλοντος, το δημόσιο δίκαιο και η δημόσια διοίκηση, η πολιτική και η διοικητική ηγεσία κ.ά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.