Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ολυμπία
(Μια διαδρομή σε τέσσερις διαστάσεις)
Συγγραφέας:   Κωνσταντίνος Τσάκος


Ολυμπία
[...] Για πρώτη φορά αναδεικνύεται σε έντυπη μορφή ο χώρος της αρχαίας Ολυμπίας όπως ήταν στην ακμή του, αποκλειστικά και μόνο με ψηφιακές εικόνες.
Το κύριο σώμα του βιβλίου αποτελείται από μεγάλα έγχρωμα στιγμιότυπα των επιμέρους μνημείων της αρχαίας Ολυμπίας και από γενικές απόψεις του χώρου όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αρχιτεκτονικά μνημεία και χώροι που δε σώζονται στην αρχική μορφή ζωντανεύουν με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών και με τη χρήση προγραμμάτων τρισδιάστατων γραφικών.
Η ψηφιακή παρουσίαση με φωτορεαλιστική απόδοση των αρχιτεκτονικών οικοδομημάτων του αρχαιολογικού χώρου, της Ολυμπίας, καθώς επίσης και η επιστημονική της τεκμηρίωση, δίνουν σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να μελετήσει το περιεχόμενο αυτής της έκδοσης. Στο ευρύ κοινό προσφέρεται η υψηλή αισθητική απόλαυση και το μορφωτικό ερέθισμα των αρχαιολογικών αναπαραστάσεων που παρουσιάζονται με τη γοητεία του σύγχρονου μέσου. Στο εξειδικευμένο κοινό προσφέρεται η οπτικοποιημένη συγκεφαλαίωση της μέχρι τώρα συγκεκριμένης επιστημονικής γνώσης. [...] (Λάζαρος Εφραίμογλου, Πρόεδρος Ιδρύματος Μείζοντος Ελληνισμού)

28χ29 εκ., 81 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 939.924 1 (Ολυμπία - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Θανάσης Κωνσταντόπουλος (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-7957-30-6
ISBN (10ψήφιο): 960-7957-30-Χ
Βάρος: 0.768 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
28.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τσάκος, Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Τσάκος σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε μαθήματα αρχαιολογίας και τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Από το 1965 μέχρι το 1990 υπηρέτησε αρχικά ως επιμελητής και αργότερα ως έφορος αρχαιοτήτων στις Κυκλάδες, στην Ήπειρο, στην Αρχαία Ολυμπία και στην Ακρόπολη των Αθηνών. Διενήργησε πολλές ανασκαφές ιδίως στη Σάμο και ασχολήθηκε με την προστασία των αρχαίων της Δήλου, της Σάμου και όλων των χώρων όπου υπηρέτησε. Είναι ισόβιος εταίρος της Ελληνικής Αρχαιολογικής Εταιρείας και αντιστέλλον μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Βερολίνου. Έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια με ανακοινώσεις σε αρχαιολογικά θέματα. Έχει γράψει μελέτες και άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά σχετικά με ευρήματα των ανασκαφών του στη Σάμο και με θέματα της Μυκόνου, της Δήλου και της Ακροπόλεως. Επίσης άρθρα σε εγκυκλοπαίδειες και εφημερίδες για θέματα αρχαιολογίας, προστασίας οικισμών και τοπίου. Έχει συντάξει επίσης σειρά αρχαιολογικών οδηγών για την Ακρόπολη, τη Σάμο, τη Μύκονο, τη Δήλο κ.ά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.