Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ψυχολογική προετοιμασία στο μπάσκετ

Ψυχολογική προετοιμασία στο μπάσκετ

Η ψυχολογία του αθλητή επηρεάζει την απόδοσή του στο μπάσκετ. Παρόλο που όλοι συμφωνούν με τη διατύπωση αυτή, λίγοι δοκιμάζουν να εξασκήσουν συστηματικά αυτό τον τομέα στην προπόνηση κυρίως διότι δεν υπάρχει ένας σχετικός πρακτικός οδηγός. Αυτό το κενό καλύπτει αυτό το βιβλίο. Η ανάπτυξη των ψυχολογικών δεξιοτήτων πρέπει να γίνεται στο γήπεδο, την ώρα της προπόνησης, και με κατάλληλες ασκήσεις με μπάλα.

Στα τέσσερα κεφάλαια του βιβλίου αναπτύσσεται η μεθοδολογία και προτείνονται ασκήσεις για την προπόνηση οι οποίες βοηθούν τους αθλητές:
Να δουλεύουν πιο συστηματικά, πιο οργανωμένα και πιο στοχευμένα.
Να είναι πιο προσηλωμένοι στην προπόνηση και να μαθαίνουν αποτελεσματικότερα.
Να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους.
Να δώσουν ποικιλία και "βάθος" στην προπόνηση μέσω της νοερής εξάσκησης.
Να είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι στον αγώνα και την προπόνηση.

Για όλες αυτές τις δεξιότητες υπάρχουν πλήθος παραδειγμάτων, φύλλα εργασίας και οδηγίες για το πώς μπορούν να καλλιεργηθούν στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
Με αυτές τις ασκήσεις οι προπονητές και οι αθλητές μπορούν να κάνουν την προπόνηση πιο ενδιαφέρουσα αλλά και πιο αποδοτική και κυρίως να αναπτύξουν ψυχολογικές δεξιότητες που βοηθούν στην αύξηση της απόδοσης στον αγώνα.


21χ14 εκ., 90 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πρακτική Σειρά για τον Αθλητισμό, την Άσκηση και τη Φυσική Αγωγή
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 796.323 (Καλαθοσφαίριση (Μπάσκετμπολ))
ISBN: 978-960-8183-45-2
ISBN (10ψήφιο): 960-8183-45-6
Βάρος: 0.147 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
10.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γούδας, Μάριος
Ο Μάριος Γούδας είναι επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας φυσικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Έχει δημοσιευμένες εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά στους τομείς της αθλητικής ψυχολογίας και της ψυχολογίας της άσκησης.

Θεοδωράκης, Γιάννης
Ο Γιάννης Θεοδωράκης είναι καθηγητής αθλητικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Είναι εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αθλητικών Ψυχολόγων (FESPAC), και κριτής διθενών και ελληνικών επιστημονικών αθλητικών περιοδικών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και άλλες 60 σε ελληνικά. Επίσης, έχει διοργανώσει διεθνή σεμινάρια και έχει ασχοληθεί με την ψυχολογική υποστήριξη αθλητών υψηλού επιπέδου, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί για 5 χρόνια στο χώρο των προγραμμάτων άσκησης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.