Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αθήνα
(Το πολεοδομικό ζήτημα από τη σκοπιά του πολίτη)
Συγγραφέας:   Αριστείδης Γ. Ρωμανός


Αθήνα
Σε μια περίοδο που καλλιεργείται ο επιφανειακός λόγος για την πολεοδομία και όπου όλοι μιλούν για την "εικόνα της πόλης" είναι ακόμα πιο επιτακτικό να επισημανθεί το τριπλό περιεχόμενο της πολεοδομίας: επιστημονικό, τεχνικο-οικονομικό και πολιτικό. Ένας τρόπος για να αποκτήσει ο πολίτης ενεργό ενδιαφέρον για το πολεοδομικό ζήτημα είναι να συνειδητοποιήσει ότι κάθε πολεοδομική πρόταση ή σχέδιο είναι κυρίαρχα πολιτικό, ότι έχει στόχους που de facto ωφελούν ορισμένες κατηγορίες ή ομάδες πληθυσμού και αντίστοιχα ζημιώνουν -ή αφήνουν αδιάφορες- άλλες, είτε αυτές είναι γεωγραφικές είτε λειτουργικές είτε κοινωνικές.
Ο Αριστείδης Γ. Ρωμανός με σαφήνεια και ακρίβεια διατυπώνει κριτική άποψη για την πολεοδομία της Αθήνας και για τα ιδεολογήματα που την εκτρέφουν επί δεκαετίες και επισημαίνει όλα τα κρίσιμα θέματα που αξίζει να γίνουν κατανοητά σε ένα ευρύ κοινό ενδιαφερομένων.

21χ17 εκ., 265 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 711.449 512 (Πολεοδομία - Αθήνα)
ISBN: 978-960-8350-52-6
ISBN (10ψήφιο): 960-8350-52-2
Βάρος: 0.491 κιλά
Εκδότης: Ποταμός
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
17.83
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.87
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αριστείδης Γ. Ρωμανός είναι αρχιτέκτων (ΕΜΠ) και πολεοδόμος (ΜPhil., Πανεπιστήμιο του Λονδίνου). Δίδαξε επί δέκα έτη στην Architectural Association του Λονδίνου, καθώς και σε διάφορες αρχιτεκτονικές σχολές στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Έχει κυρίως ασχοληθεί με μελέτες στους τομείς της προστασίας και ανάδειξης ιστορικών πόλεων, της κατοικίας και οικιστικής ανάπτυξης και της αρχιτεκτονικής. Διετέλεσε Διευθυντής Μελετών και Ερευνών στη ΔΕΠΟΣ (Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης) και Διευθυντής της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας. Από το 2001 είναι σύμβουλος Διοίκησης στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004". Πολλές μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα βιβλία και περιοδικά. Κατά το διάστημα 1974-1983 και 1987-1989 υπήρξε αρθρογράφος και τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας "Η Καθημερινή" σε θέματα αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας και περιβάλλοντος.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.