Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεματικές επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης εκπαιδευτικών

Θεματικές επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης εκπαιδευτικών
Στη μετανεοτερική μετεξέλιξη της κοινωνίας σε κοινωνία γνώσης, οι παραδοσιακές εκπαιδευτικές νόρμες, που παλιότερα ισοδυναμούσαν με την επάρκεια σε μόρφωση, φαίνονται να μην ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες. Η προϊούσα αδυναμία της τυπικής εκπαίδευσης να ανταποκριθεί στη νέα κοινωνικο-οικονομική και πολιτιστική πραγματικότητα απογειώνει το θεσμό της Επιμόρφωσης-Μετεκπαίδευσης -Δια βίου κατάρτισης σε όλους τους κλάδους, με έμφαση στον κλάδο των εκπαιδευτικών.
Ένα μεγάλο και ποικίλο μωσαϊκό προγραμμάτων επιμόρφωσης αναπτύσσεται τροφοδοτώντας τις δυνάμεις ζήτησης και προσφοράς. Ταυτόχρονα αναπτύσσονται οι θεσμικοί φορείς επιμόρφωσης, ανάμεσα στους οποίους και το Πανεπιστήμιο, που μέσω των επιμορφωτικών προγραμμάτων γίνεται παραγωγός κοινωνικής γνώσης. Το στάδιο του πλουραλισμού είναι απαραίτητο: η επιμόρφωση πρέπει να εξυπηρετήσει πολλαπλούς στόχους και κυρίως την παγκόσμια, ευρωπαϊκή και εθνική αντίληψη για την παιδεία, την εκπαιδευτική πολιτική και τις απαιτήσεις των τελικών αποδεκτών της.
Η παρούσα συλλογή αντικατοπτρίζει μια οκταετή διαδικασία επιμόρφωσης Ελλήνων εκπαιδευτικών στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βαυαρίας και αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας ανάμεσα στην Ακαδημία για την Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών και Στελεχών Εκπαίδευσης Dillingen και στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
[...]


Σημείωση: Εισηγητές: Ξωχέλλης, Παναγιώτης Δ. - Κοντάκος, Αναστάσιος - Ζούκης, Νικόλαος - Τσίνας, Ευάγγελος - Μπαμπάλης, Θωμάς κ.ά.

24χ17 εκ., 997 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση), 374 (Εκπαίδευση ενηλίκων), 370.71 (Εκπαίδευση εκπαιδευτικών)
Άλλα πρόσωπα: Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Φορέας) , Μαρία Α. Καΐλα (Επιμελητής) , Βασιλική Τριάρχη - Herrmann (Επιμελητής) , Πέρσα Φώκιαλη (Επιμελητής) , Ακαδημία Dillingen (Φορέας) ,
ISBN: 978-960-8325-29-6
ISBN (10ψήφιο): 960-8325-29-3
Βάρος: 1.439 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
38.72
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

34.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.