Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παγκοσμιοποίηση

Offer
Η παγκοσμιοποίηση, η ουσιώδης μεταβολή πολιτισμού και η επιδίωξη παγκόσμιας επιβολής αποτελούν τους κύριους άξονες της ραγδαίας εξέλιξης που συντελείται σήμερα στον κόσμο και επηρεάζει άμεσα και καθοριστικά τη ζωή και τις προοπτικές μας. Το σύνολο της εξέλιξης αυτής, που θέτει τον άνθρωπο μπροστά σε κρίσιμες επιλογές για τη ζωή και το μέλλον του, εξετάζεται διεξοδικά και σε βάθος στο βιβλίο αυτό, το οποίο, στα πέντε χρόνια κυκλοφορίας του, είχε ιδιαίτερη επιτυχία, αποδοχή και αναγνώριση.
Εκτός από την παγκοσμιοποίηση και την πολιτική, οικονομική και πολιτισμικη διάστασή της, ο συγγραφέας εξετάζει διεξοδικά και σημαντικούς τομείς της σύγχρονης πραγματικότητας, όπως είναι ο πολιτισμός, η επικοινωνία, η ιδεολογία, το έθνος, η οικονομία, το περιβάλλον, η βία, το δίκαιο και οι διεθνείς σχέσεις, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του σύγχρονου κόσμου, πραγματοποιώντας μια υπεύθυνη κριτική προσέγγιση της σύγχρονης πραγματικότητας και διερευνώντας σε βάθος τις προοπτικές που διαμορφώνονται.
Η παρούσα, τρίτη και αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου, περιλαμβάνει και αξιολογεί όλα τα νεότερα στοιχεία και τις μεταβολές που συντελέσθηκαν στα πέντε χρόνια που πέρασαν από την πρώτη έκδοση, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι μέχρι σήμερα εξελίξεις επιβεβαίωσαν, μία προς μία, τις διαπιστώσεις και προβλέψεις του συγγραφέα για τον κόσμο, την παγκοσμιοποίηση και τις προοπτικές της.

21χ14 εκ., 471 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 303.482 (Παγκοσμιοποίηση)
ISBN: 978-960-490-060-2
ISBN (10ψήφιο): 960-490-060-9
Βάρος: 0.59 κιλά
Εκδότης: Libro
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
26.49
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αλμπάνης, Ευστράτιος Β.
Ο Ευστράτιος Β. Αλμπάνης, νομικός, πολιτικός επιστήμονας και διπλωμάτης, γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1947. Έχει εργασθεί ως δικηγόρος και έχει διατελέσει πανεπιστημιακός επιστημονικός βοηθός. Το 1976 εισήλθε στη διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και μέχρι το 1986 υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1986 παραιτήθηκε για λόγους αρχής. Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Παγκοσμιοποίηση" (Τροχαλία, 1998), "Παγκόσμιες σχέσεις" (Libro, 2000), "Διεθνής επέμβαση" (Libro, 2001).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.