Αθήνα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αθήνα

Μυθολογία, ιστορία, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία

Ελένη Σβορώνου

20.00€ -27% 14.60€

Γνωρίστε την Ακρόπολη της Αθήνας, μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Περιηγηθείτε στην Αρχαία Αγορά, μαθαίνοντας βήμα βήμα την ιστορία της αθηναϊκής πολιτείας, της πρώτης δημοκρατίας στον κόσμο. Μάθετε για τον Κεραμεικό, το δημόσιο νεκροταφείο της Αθήνας, και τόπο όπου γεννήθηκαν η αττική κεραμική και αγγειογραφία. Διαβάστε για το Θέατρο του Διονύσου, το Ωδείο Ηρώδη Αττικού, το Παναθηναϊκό Στάδιο. Επισκεφθείτε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, καθώς και τα υπόλοιπα μουσεία της Αθήνας, γνωρίζοντας σε βάθος τον κλασικό πολιτισμό.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαρίνα Ρούσσου (Εικονογράφος)


Γιώργος Υφαντής (Εικονογράφος)


Γιώργος Κουρούπης (Φωτογράφος)


Γρηγόρης Τσούνης

Γρηγόρης Τσούνης (Φωτογράφος)

Ο Γρηγόρης Τσούνης είναι βιολόγος, ορνιθολόγος και συγγραφέας. Εδώ και σαράντα χρόνια ασχολείται με τη μελέτη και την προστασία του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος. Επιστημονικές έρευνές του έχουν δημοσιευθεί στα επιστημονικά περιοδικά Oryx, Biologia - Gallohellenica, Naturopa, Rivista Italiana di Ornitologia, Phytologia Balcanica, Ucceli, Αρχαιολογία και Τέχνες, H φύση κ.ά. Διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης από το 1986 ως το 1988 και Γενικός Γραμματέας από το 1990 ως το 1992. Την περίοδο 1990-1991 ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας και της Ε.Ε.Π.Φ. στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Naturopa Center και την περίοδο 1990-1993 εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό για τα Υδρόβια Πουλιά και τους Υγροτόπους (International Waterfowl and Wetlands Research Bureau). Έχει συνεργαστεί με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια αλλά και οργανισμούς σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Σε συνεργασία με γνωστούς σκηνοθέτες έχει συμμετάσχει σε πολλά ντοκιμαντέρ για το ελληνικό φυσικό περιβάλλον. Το 2006, μαζί με τον γιο του Λάμπρο ανακάλυψαν το εξαφανισμένο στενότοπο ενδημικό φυτό της Ακρόπολης, τη Micromeria acropolitana. Έχει γράψει πολλά βιβλία, μελέτες και άρθρα.

Αλέξανδρος Μανικάκις (Φωτογράφος)


Ελένη Σβορώνου

Ελένη Σβορώνου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Σβορώνου (γεν. 1965) είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Είναι υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς. Παράλληλα, γράφει για παιδιά και νέους. Πολλά από τα βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων, των βραβείων κοινού Public και του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω, ενώ έργα της απέσπασαν Εύφημο Μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά καθώς και τη διεθνή διάκριση White Raven. Γράφει κριτική παιδικής λογοτεχνίας στον Αναγνώστη ενώ από το 2016 είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Αναγνώστη (κατηγορία: παιδική λογοτεχνία). Διδάσκει δημιουργική γραφή σε σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους, και εμψυχώνει παιδαγωγικά εργαστήρια για τη φύση και τον πολιτισμό. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή για ενήλικες με θέμα το παιδικό βιβλίο στον κύκλο σεμιναρίων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Της αρέσει να μοιράζεται αναγνωστικές εμπειρίες με μικρούς και μεγάλους.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
200
Διαστάσεις:
23x12
Βάρος:
0.377 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση