Ο χορευτής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο χορευτής

Μυθιστόρημα

Colum McCann

Ένας ρώσος χωριάτης που έγινε διεθνής θρύλος, ένας εξόριστος του Ψυχρού Πολέμου που ενέπνευσε τη λατρεία σε εκατομμύρια ανθρώπους, ένας καλλιτέχνης που το όνομά του έγινε συνώνυμο της μεγαλοφυΐας, του σεξ και της υπερβολής. Το μεγαλείο της ζωής και της τέχνης του Ρούντολφ Νουρέγιεφ είναι γνωστά, αλλά τώρα ο Colum McCann, στο πιο φιλόδοξο και τολμηρό μυθιστόρημά του, "δημιουργεί" εκ νέου αυτό το ερωτικά φορτισμένο είδωλο, ρίχνοντας τον προβολέα στις ζωές αυτών που τον γνώρισαν.
Με μια εκπληκτική γραφή, ο Colum McCann ζωντανεύει την ξεχωριστή αίσθηση ενός ανθρώπου και την εκτυφλωτική αντανάκλαση ενός μύθου. Το αποτέλεσμα είναι μια μνημειώδης αφήγηση αγάπης, τέχνης και εξορίας.

Colum McCann

Colum McCann (Συγγραφέας)

O Colum McCann γεννήθηκε το 1965 στο Δουβλίνο. Έχει γράψει δύο ακόμη μυθιστορήματα και δύο συλλογές διηγημάτων. Συνεργάζεται με τα περιοδικά "The New Yorker", "The New York Times Magazine", "Atlantic Monthly", "GQ" και ζει στη Νέα Υόρκη με τη σύζυγο και τα δυο παιδιά του. Έχει κερδίσει το βραβείο Rooney της ιρλανδικής λογοτεχνίας και του έχει απονεμηθεί το βραβείο της λογοτεχνίας των Irish Times και το βραβείο IMPAC. Έχει κερδίσει επίσης το βραβείο Pushcart και ήταν ο πρώτος νικητής του βραβείου του Grace Kelly Memorial Foundation.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κ. Οικονόμου (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
343
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.52 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση