Ρετσέτες απ' το καντζέλο τση Νιόβης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ρετσέτες απ' το καντζέλο τση Νιόβης

Αυθεντικές κεφαλονίτικες συνταγές

Νιόβη Φωτεινάτου - Καμπίτση

Στο βιβλίο αυτό υπάρχει κάτι πολύτιμο, κάτι ακριβό, θύμησες όμορφες, γεύσεις αυθεντικές. Παρουσιάζονται παραδοσιακές συνταγές, πολλές από τις οποίες προέρχονται από τα χειρόγραφα τετράδια μαγειρικής των νοικοκυρών, που παλιά ονομάζονταν "Τετράδια γλυκισμάτων και φαγητών"· ρετσέτες ξεθωριασμένες από το χρόνο, γεμάτες όμως παράδοση, αρχοντιά και μεράκι για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Ό,τι ακριβώς χαρακτηρίζει την αυθεντική κεφαλονίτικη κουζίνα.
Στη συγκεκριμένη έκδοση, εκτός από τις επιλεγμένες συνταγές, παρατίθενται σημαντικές πληροφορίες για τα ήθη, τα έθιμα και τις διατροφικές συνήθειες των Κεφαλονιτών, όπως και για τα φημισμένα τοπικά προϊόντα.

Widian Al Hilaly (Μεταφραστής)


Νιόβη Φωτεινάτου - Καμπίτση

Νιόβη Φωτεινάτου - Καμπίτση (Συγγραφέας)

Η Νιόβη Φωτεινάτου - Καμπίτση γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, όπου τελείωσε το οκτατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων. Εργάστηκε στη Νομαρχία μέχρι τη στιγμή που παντρεύτηκε και αφοσιώθηκε στην οικογένειά της. Ζει στο Αργοστόλι και ασχολείται με τα κοινά και, προπάντων, με την παράδοση. Γράφει στον τοπικό Τύπο και σε περιοδικά της Κεφαλονιάς, για θέματα που σχετίζονται με την παράδοση. Με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική ασχολείται από παλιά. Σε ηλικία μόλις 13 ετών πήρε το πρώτο βραβείο μαγειρικής. Επίσης από μαθήτρια ασχολείται με τους παραδοσιακούς χορούς του Λυκείου Ελληνίδων, όπου παραμένει ακόμη και σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, όπου έχει διακριθεί.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Τσαμπαρά (Φωτογράφος)


Ευγενία Αρβανίτη (Υπεύθυνος Σειράς)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
165
Διαστάσεις:
23x24
Βάρος:
1.061 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση