Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο αγώνας μιας πόλης
(Γενική επισκόπηση των Ολυμπιακών Αγώνων στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού των μεγάλων πόλεων: Η περίπτωση της Αθήνας)
Συγγραφέας:   Πέτρος Συναδινός


Offer
Ο σκληρός ανταγωνισμός των μητροπόλεων για την απόκτηση οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής δύναμης σφράγισε τον 20ό αιώνα, ορίζοντας τη φυσιογνωμία και αυτού που διανύουμε. Παντού στον πλανήτη οι μεγάλες πόλεις αποδύονται σε έναν αδυσώπητο αγώνα προκειμένου να αναλάβουν μεγάλες διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, που τις φέρνουν στο παγκόσμιο προσκήνιο. Από αυτές τις εμβληματικές διοργανώσεις οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ασφαλώς τη μεγαλύτερη σημασία, αφού η αδιαμφισβήτητη αίγλη τους, που τη δημιουργούν η παρουσία και οι επιδόσεις των μεγάλων αστέρων του αθλητισμού, σηματοδοτεί την πορεία και το μέλλον των πόλεων, όπως και των χωρών που τους φιλοξενούν.
Στον "Αγώνα μιας πόλης", τον αγώνα της Αθήνας να αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και μέσα από αυτή να καταστεί δεσπόζουσα πόλη στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ο Πέτρος Συναδινός ερευνά το φαινόμενο της τεράστιας επίδρασης των Αγώνων στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας των σύγχρονων μητροπόλεων και απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις προοπτικές και το μέλλον της ελληνικής πρωτεύουσας.
Ο συγγραφέας βρέθηκε στο επίκεντρο του αγώνα της Αθήνας. Επί δεκαοχτώ χρόνια μελετά και συμμετέχει στη διαμόρφωση των Φακέλων Υποψηφιότητας και συνεργάζεται σε ερευνητικές και διοικητικές ομάδες υλοποίησης του ολυμπιακού έργου. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζει το επιχειρησιακό σχέδιο των Αγώνων από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, εκτιμά τις επιπτώσεις τους στο τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, περιγράφει τις προσπάθειες του ελληνικού επιστημονικού κόσμου να δώσει τις δικές του απαντήσεις στη μεγάλη πρόκληση, αλλά και δεν παραλείπει να θέσει κρίσιμα ερωτήματα και να διατυπώσει ριζοσπαστικές προτάσεις για το μέλλον του ολυμπισμού και την αποκατάσταση των στρεβλώσεων που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια και αλλοιώνουν το περιεχόμενό του.

24χ17 εκ., 237 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 796.48 (Ολυμπιακοί Αγώνες), 307.76 (Πόλεις), 711.449 512 (Πολεοδομία - Αθήνα)
ISBN: 978-960-03-3854-6
ISBN (10ψήφιο): 960-03-3854-Χ
Βάρος: 0.523 κιλά
Εκδότης: Καστανιώτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
25.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Συναδινός, Πέτρος
Ο Πέτρος Συναδινός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1954. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Τορίνο και κατέχει δύο πτυχία Master, το πρώτο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και το δεύτερο από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Είναι επίσης διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη σημασία και τις επιπτώσεις τους ασχολείται συστηματικά από το 1986 ως μέλος της επιτελικής ομάδας που συνέταξε τον Φάκελο Υποψηφιότητας της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνέδρια και σεμινάρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δημοσίευσε πολλά άρθρα και μελέτες στον ελληνικό και ξένο Τύπο. Συμμετείχε στην ομάδα εκπόνησης της μελέτης "Το Μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων" για λογαριασμό της ΔΟΕ (1994). Το 1996 ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας που συνέταξε το Φάκελο Υποψηφιότητας της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Υπήρξε συνεργάτης σε προγράμματα του Υπουργείου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος, του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Εφαρμογών (ΚΕΠΕ), του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Παιδείας, και συμμετείχε κατά καιρούς στα διοικητικά συμβούλια πολλών κοινωφελών ιδρυμάτων και εταιρειών. Έχει επίσης διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004" και γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.