Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νευροεπιστήμη της γλώσσας
Συγγραφείς:   Colin M. Brown, Peter Hagoort,


Νευροεπιστήμη της γλώσσας
Το βιβλίο "Νευροεπιστήμη της γλώσσας" φέρνει κοντά ειδικούς της ανθρώπινης γλώσσας και του εγκεφάλου για να παρουσιάσουν την πρώτη κριτική ανασκόπηση της γνωστικής νευροεπιστήμης της γλώσσας, μία επιστημονική περιοχή ταχέως αναπτυσσόμενη και ιδιαιτέρως εντυπωσιακή στις μέρες μας.
Μελετώντας σε βάθος τις αναπαραστάσεις και τις δομές του λόγου, καθώς επίσης και τις γνωστικές αρχιτεκτονικές που υπόκεινται της ομιλίας, της ακρόασης και της ανάγνωσης, προσφέρει το υπόβαθρο για μελλοντική έρευνα του εγκεφάλου με απεικονιστικές μεθόδους. Επιπρόσθετα, σχολιάζεται και κρίνεται λεπτομερώς η σχετική με την απεικόνιση του εγκεφάλου υπάρχουσα βιβλιογραφία που αφορά την επεξεργασία των λέξεων και των προτάσεων, όπως και η συνεισφορά της γνώσης που προέρχεται από τη μελέτη των εγκεφαλικών βλαβών. Τέλος, το βιβλίο μελετά τις προοπτικές και τα προβλήματα των απεικονιστικών τεχνικών του εγκεφάλου για την έρευνα της γλώσσας, παρουσιάζει μερικές από τις πιο σύγχρονες και πολλά υποσχόμενες αναλυτικές διεργασίες, οι οποίες συνδέουν τα απεικονιστικά δεδομένα του εγκεφάλου με τις ανώτερες γνωστικές λειτουργίες, περιέχοντας ταυτόχρονα ανασκόπηση της νευροανατομικής δομής της εγκεφαλικής γλωσσικής περιοχής του Broca.
Με μοναδικό διεπιστημονικό τρόπο αυτό το βιβλίο προσφέρει στους ερευνητές και τους φοιτητές της γνωστικής νευροεπιστήμης την τρέχουσα και έγκυρη βιβλιογραφία για τις κύριες λειτουργίες της γλώσσας, ενώ παράλληλα ενδιαφέρει εξίσου όσους μελετητές της γλωσσολογίας και του λόγου επιθυμούν να κατανοήσουν τη νευρολογική βάση της γλώσσας.
Πραγματικά αποτελεί ουσιαστικό απόκτημα για οποιονδήποτε επιζητά μία ανασκόπηση της σύγχρονης κατανόησης της σχέσης που διέπει τη γλώσσα με τον εγκέφαλο.

24χ17 εκ., 532 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 616.855 (Νευρογλωσσολογία)
Άλλα πρόσωπα: Ρία Μ. Πήτα (Επιμελητής) , Σμαρώ Χρηστίδου - Κιοσέογλου (Επιμελητής) , Φάνης Λέκκας (Μεταφραστής) , Νάντια Μάλλιου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-12-1304-0
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1304-Χ
Βάρος: 1.111 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
32.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.48
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.