Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Made in Greece
(Το ελληνικό αυτοκίνητο, όχημα και αεροσκάφος)

Made in Greece
Ένα στοιχείο που διαφοροποιεί έντονα το λαό μας από άλλους ανεπτυγμένους λαούς, είναι η θεώρηση που έχει για τα πραγματικά επιτεύγματα της σύγχρονης ιστορίας του· αυτά που καθόρισαν το γενικότερο σημερινό επίπεδό του.
Για βασικά μέρη της αναπτυξιακής μας πορείας -τεκμήρια της πραγματικής μας υπόστασης- υπάρχει πλήρης άγνοια και απώλεια μνήμης, σε έντονη αντίθεση με τη λεπτομερή καταγραφή, διάσωση και προβολή σε άλλες χώρες.
Ο τομέας της βιομηχανικής και τεχνολογικής ιστορίας της Ελλάδας, ιδίως των κλάδων που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε στο βιβλίο αυτό (σχημάτων και αεροσκαφών), χαρακτηρίζεται από ελάχιστη ιστορική έρευνα και διάσωση. Δεν αποτελεί υπερβολή να πούμε ότι όταν και το τελευταίο σκουριασμένο τρίκυκλο φορτηγό, αγροτικό όχημα, ή άλλο ζωντανό τεκμήριο καταστραφεί, θα είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ ένα ολόκληρο κεφάλαιο της ιστορικής πραγματικότητας του λαού μας.
Το βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια διάσωσης του κεφαλαίου αυτού. Τοποθετεί την ιστορία των κατασκευαστών οχημάτων και αεροσκαφών μέσα στο γενικότερο αναπτυξιακό πλαίσιο και επίπεδο της χώρας, την κουλτούρα και ζωή της αντίστοιχης εποχής. Παραθέτει διαφημίσεις και δημοσιεύματα εφημερίδων, και κρατάει μία ισορροπία μεταξύ φωτογραφικής παρουσίασης και απαραίτητων τεχνικών στοιχείων.
Προσπαθεί έτσι να συνεισφέρει σε μία νέα αντικειμενική θεώρηση επιτευγμάτων και δεδομένων για το ποιοί πραγματικά είμαστε σε κάθε περίοδο της ιστορίας μας.

34χ24 εκ., 331 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 670.495 (Βιομηχανία - Ελλάς), 388.342 (Αυτοκίνητα), 387.733 4 (Αεροπλάνα)
ISBN: 978-960-7620-30-9
ISBN (10ψήφιο): 960-7620-30-5
Βάρος: 2.331 κιλά
Εκδότης: Typorama
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
50.96
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

45.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γεννήθηκε το 1943, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για κάθε τι μηχανοκίνητο, με ιδιαίτερη κλίση στα αυτοκίνητα. Ήδη από το 1958 είχε αναπτύξει αλληλογραφία με τον κόσμο του αυτοκινήτου, δημιουργώντας έτσι ένα αρχείο από έντυπο υλικό, prospectus, φωτογραφίες και παράλληλα μια πλούσια βιβλιοθήκη. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι μέχρι σήμερα έχει -με τον έναν ή τον άλλο τρόνο- επικοινωνήσει με το 90% των κατασκευαστών αυτοκινήτων παγκοσμίως. Η σημασία του αρχείου αυτού με την ονομασία "The GAA Automotive Register" έχει αναγνωριστεί πανευρωπαϊκά με αρχής γενομένης από την έκδοση "The complete encyclopedia of commercial vehicles" του Nick Georgano το 1979, στην οποία συνέπραξε με κείμενα και υλικό που αντλήθηκε από το αρχείο αυτό. Στη συνέχεια, βοήθησε με τον ίδιο τρόπο στην προετοιμασία μιας δεκάδας ξενόγλωσσων βιβλίων που αφορούν το αυτοκίνητο, ιδιαίτερα το επαγγελματικό και το στρατιωτικό.

Ο Λάμπρος Σκαρτσής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1964. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από το οποίο πήρε πτυχίο Χημικού Μηχανικού το 1987 και στο Πανεπιστήμιο Washington, στο St. Louis των ΗΠΑ, από το οποίο πήρε διδακτορικό το 1992. Η έρευνά του επικεντρώθηκε στην τεχνολογία σύνθετων υλικών, συνεργαζόμενος με εταιρίες όπως η McDonnell Douglas και η Lockheed και πραγματοποιώντας αξιόλογο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε διεθνή συνέδρια. Στη συνέχεια εργάστηκε σε βιομηχανικές εταιρίες στις ΗΠΑ και την Ελλάδα στους τομείς Έρευνας και Ανάπτυξης, Παραγωγής, Διασφάλισης Ποιότητας και Ανθρωπίνων Πόρων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.