Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
The Marathon
(Olympic Sport, Symbolism, Classical Marathon Course, History)

The Marathon
Ο Μαραθώνιος Δρόμος που καθιερώθηκε το 1896 ως Ολυμπιακό Άθλημα είναι από τα πλέον επίπονα αθλήματα και αποτελεί συνέχεια της ιστορίας του Δρόμου Αντοχής των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.
Στο βιβλίο δίνονται ιστορικές αναφορές και πληροφορίες τόσο για το άθλημα αυτό καθεαυτό, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Μαραθώνιας Διαδρομής και του αρχαίου οικισμού του Μαραθώνα και των πέριξ αρχαιολογικών χώρων. Δίνεται έτσι μία γενική εικόνα της όλης περιοχής από άποψη φυσιογνωμίας του τόπου, αρχαιολογίας, μυθολογίας, και ιστορίας.
Περιγράφονται οι διαδρομές των Μαραθώνιων Δρόμων κατά τους 25 Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναφέρονται χαρακτηριστικά γεγονότα ιστορικού και αθλητικού ενδιαφέροντος.
Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην Κλασική Μαραθώνια Διαδρομή της Αθήνας. Τη Διαδρομή, δηλαδή, που διέτρεξε με την πανοπλία του ο Αρχαίος Μαραθωνοδρόμος, για να αναγγείλει στους Αθηναίους την περιφανή νίκη εναντίον των εισβολέων.
Επίσης περιγράφονται οι ιστορικές εκείνες συνθήκες που συνετέλεσαν στην καθιέρωση του συγκεκριμένου αθλήματος, και στη διεθνή αποδοχή του. Για το λόγο αυτό συμπεριελήφθησαν, κατά το δυνατόν με συνοπτικό τρόπο, η μάχη του Μαραθώνα το 490 π. Χ. και η σημασία της, μαζί με τα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης.


Σημείωση: Κεντρική διάθεση: Απόστολος Γιώτης, τηλ.: 210 8229893 & εκδόσεις "Παπασωτηρίου".

24χ17 εκ., 160 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 796.48 (Ολυμπιακοί Αγώνες)
ISBN: 978-960-92450-1-2
ISBN (10ψήφιο): 960-92450-1-3
Βάρος: 0.347 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.