Ο άγνωστος Μέγας Αλέξανδρος
zoom in
  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789604210305

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2004

  • Εκδότης

    Αρχέτυπο

Υπάρχουν άγνωστες πτυχές στη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Οι σωζόμενες πηγές άφησαν κενά στη γνώση μας για το βίο και την πολιτεία του, τα οποία σύντομα κάλυψε η λαϊκή μυθοπλασία και έτσι ο Αλέξανδρος σχοινοβατεί μεταξύ ιστορικής πραγματικότητας και μύθου.
Οι συγγραφείς του βιβλίου προσπαθούν να ρίξουν φως στα κομμάτια εκείνα της ζωής τους όπως:
-Οι θρύλοι της γέννησής του
-Οι σχέσεις του με τον Φίλιππο και τον Αριστοτέλη
-Ο πρόωρος θάνατός του
-Το μυστήριο που καλύπτει τον τάφο του
-Η στρατηγική του και οι τεχνικές μάχης
-Το εξερευνητικό έργο του
-Η λατρεία που αναπτύχθηκε γύρω από το πρόσωπό του
-Η κληρονομιά που άφησε στους διαδόχους του και στην ανθρωπότητα
-Ο Ψευδοκαλλισθένης και "Η διήγηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου"
-Ο θρύλος του Δικέρατου
-Η σύνδεσή του με την Κιβωτό της Διαθήκης
-Ο Σείριος και το Αστέρι της Βεργίνας.

Στελίνα Μαργαριτίδου

Στελίνα Μαργαριτίδου (Συγγραφέας)

Η Στελίνα Μαργαριτίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Δημόσιες Σχέσεις και δημοσιογραφεί από το 1988 έως και σήμερα. Συνεργάστηκε με περιοδικά και έντυπα πανελλαδικής εμβέλειας (΄΄Ε΄΄ Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ΚΛΙΚ, ΜΑΧ, "Επιλογές" Κυριακάτικης Μακεδονίας, ΑΒΑΤΟΝ). Εργάστηκε στις εφημερίδες Αδέσμευτος Τύπος, Μακεδονία, Εφημερίδα των Συντακτών και συνεργάστηκε στην προώθηση εκδηλώσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Νόησις, σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια κ.ά. Έχει γράψει τα βιβλία "Σε δίνω Στεγνά" και "Θεσσαλονίκη 2012: Ρεπορτάζ στην άλλη πλευρά της πόλης", ενώ συμμετείχε σε συλλογικά έργα των εκδόσεων Αρχέτυπο. Από τις εκδόσεις Αρχέτυπο επίσης κυκλοφορούν τα βιβλία της "Έλληνες μάγοι του 20ού Αιώνα" και "Η διασθητικός που άφησε εποχή".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Χατζηδάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Χ. Μήτσιου

Αλέξανδρος Χ. Μήτσιου (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Μήτσιου πραγματοποίησε φιλοσοφικές σπουδές στο Α.Π.Θ. (Master Φιλοσοφίας, Ειδικεύσεις: Πολιτική Φιλοσοφία και Φιλοσοφική Ανθρωπολογία, Αισθητική, Ιστορία). Ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή και την αρθρογραφία για περίπου δύο δεκαετίες. Έχει κάνει ραδιόφωνο και τηλεόραση. Πραγματοποίησε πολλές ομιλίες και διαλέξεις, και έλαβε μέρος σε ημερίδες και συνέδρια. Είναι Τακτικό Μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων Ελλάδος, συνεργάτης στο Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. και συντονιστής κοινωνικών οργανώσεων. Είναι ενεργός πολίτης, με μακρά συνδικαλιστική πορεία και συμμετοχή στα κοινά (επίτιμος πρόεδρος φοιτητών Φιλοσοφικής Α.Π.Θ., υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και δύο φορές υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φωτεινή Τζίκου (Επιμέλεια)

Η Φωτεινή Τζίκου είναι φιλόλογος και ασχολείται με το χώρο των εκδόσεων. Είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού "Απαγορευμένη Ιστορία" και στο παρελθόν υπήρξε αρχισυντάκτρια του περιοδικού ΄"Αβατον". Αρθρογραφεί στον ειδικό τύπο και έχει συμμετάσχει με κείμενά της σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
254
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.372 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση