Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μέσα στις κοινωνίες της διακινδύνευσης
(Αφανή ζητήματα της υπό παγκοσμιοποίηση κοινωνικής Ευρώπης)
Συγγραφέας:   Δημήτρης Κ. Κιούκιας


Offer
"Καθώς η οικονομία και οι παραγωγικές σχέσεις αλλάζουν, η πολιτική, η κοινωνία, ο άνθρωπος αλλάζουν επίσης. Σε μια μάλιστα τροπή της θεωρητικής αναζήτησης, η κοινωνία αποκτά την χροιά της αβεβαιότητας και του ρίσκου, το δε άτομο την νοοτροπία της χειραφέτησης.
Τα θεωρητικά αυτά πρότυπα τελικά μπορούν να αποτελέσουν την αρχή μιας συνεκτικής αφήγησης που, μπορεί να "διαβαστεί" και να εφαρμοστεί στη σημερινή Ευρώπη και το μοντέλο κοινωνίας που τείνει να διαμορφώσει. Αντίστροφα, από την οπτική, για παράδειγμα, του μέσου κοινωνικού υποκειμένου, οι στάσεις και συμπεριφορές που βλέπουμε γύρω μας, εν είδει μωσαϊκού, μπορούν να βρουν το πλαίσιό τους σ΄ αυτή την αφήγηση.
Προκύπτουν λοιπόν, κατά τη γνώμη μας, οι εξής πρωταρχικές ανάγκες:
α. Να εξαχθεί ένα ουσιαστικό Ευρωπαϊκό κοινωνικό πρότυπο, που να περιλαμβάνει τις νέες εξελίξεις στις τεχνολογίες, την οικονομία και την εμπορευματοποιημένη (μαζική) κουλτούρα.
β. Να αποτυπωθεί το πρότυπο αυτό και με όρους των κοινωνικών επιστημών, αλλά με τρόπο εφαρμοσμένο και υπό τύπο εμπειρικού δοκιμίου προς την κατεύθυνση της αναζήτησης μιας ενότητας θεωρίας και πράξης.
Με την προβολή βασικών καταστατικών σκοπών και εννοιών, καθώς και με την απόδοση του γενικότερου πολιτικού, οικονομικού και τεχνολογικού περιβάλλοντος και στην συνέχεια με την σπονδυλωτή άρθρωση κοινωνικών περιοχών (με τη διευρυμένη αντίληψη που προτείνουμε εδώ) επιχειρούμε την ικανοποίηση αυτών των αναγκών".

19χ12 εκ., 141 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 300 (Κοινωνικές επιστήμες), 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση), 303.482 (Παγκοσμιοποίηση)
ISBN: 978-960-02-1782-7
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1782-3
Βάρος: 0.175 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
6.85
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

4.38
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κιούκιας, Δημήτρης Κ.
Ο Δημήτρης Κιούκιας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο, Διεθνείς Σπουδές και Πολιτική Επιστήμη στην Αθήνα και το Μπέρμιννχαμ της Μ. Βρετανίας (MSc, PhD Birmingham, 1991). Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Μέσα στις κοινωνίες της διακινδύνευσης, αφανή ζητήματα της υπό παγκοσμιοποίηση Κοινωνικής Ευρώπης" (Παπαζήσης 2004), "Ευρωπαϊκά συστήματα πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης: Οι πολιτικές των κραμάτων" (Παπαζήσης 2001), "Η τραγική περίμετρος της προόδου: Πολιτιστικές προϋποθέσεις της δημοκρατίας" (Θεμέλιο 1998) και "Οργάνωση συμφερόντων στην Ελλάδα" (Εξάντας 1994). Κυριότερες διεθνείς δημοσιεύσεις του έχουν γίνει στο Social Policy & Administration (2003), Journal of Modern Greek Studies (1997,1993), στα διεθνή συνεδριακά κέντρα της Βρετανικής Πολιτικής Επιστήμης (PSA 2003), της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Επιστήμης (ECPR 2003), κ.α. Επίσης έχει γράψει και σε συλλογικούς τόμους, όπως για την πολιτική διαφθορά (Ι. Σιδέρης 2005), την ελληνική εξωτερική πολιτική (Ι. Σιδέρης 1995) και τον Απόδημο Ελληνισμό στην Ευρώπη (ΥΠΕΞ/ΓΓΑΕ 1995). Επιπλέον έχει γράψει σε έγκριτα ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στην Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (1996-2000). Συμμετείχε στην Ευρωμεσογειακή κοινωνικο-οικονομική συνεργασία το 1996 (προήδρευσε μέρος της στην Αλγερία, με αντικείμενο την ανεργία των νέων). Δίδαξε Διεθνείς Σχέσεις στο University of Birmingham (1989-1991), Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (IΔΕ1994-1996) και, σε συνεργασία με πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και άλλους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, διεξήγαγε σεμινάρια για μετανάστες, ανέργους και συνδικαλιστικές ηγεσίες. Δίδαξε ακόμα σε μεταπτυχιακά προγράμματα και άλλες σχολές (1992-2000). Είναι κάτοχος του Βραβείου Γ. Αρώνης/Πανεπιστήμιο Αθηνών 1999. Από το 2001 είναι Λέκτορας στο ΑΠΘ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.