Αυτό το παιδί μας ενώνει
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αυτό το παιδί μας ενώνει

Μυθιστόρημα

Dani Shapiro

Πίσω από τις πανικόβλητες κραυγές της, παραμονεύει το ξέσπασμα μίας αναπόδραστης αλήθειας. Μικρές ρωγμές, προμηνύματα συναισθηματικού θανάτου, μετατρέπονται μεμιάς σε αγεφύρωτα χάσματα που οδηγούν τη σχέση τους στην πλήρη αποσύνθεση. Η Ρέιτσελ νόμιζε πως είχε τα πάντα. Ένα τραγικό ατύχημα όμως ανατρέπει τη φαινομενικά ήρεμη, ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή της. . . Ο μικρός Τζος βρίσκεται στο νοσοκομείο. Η ευθύνη, η ενοχή πέφτουν βαρύ φορτίο στους ώμους της μικρής Κέιτ που περνά ήδη μία δύσκολη εφηβεία. Από τότε, η οικογένεια παγιδεύεται σε μία ορμητική δίνη που καταλύει τους ισχυρούς δεσμούς της σε κάθε βίαιο πέρασμά της. Ξεσπάσματα, συναισθηματικές εξάρσεις, ακραίες λύσεις, πικροί χωρισμοί, μοιραίοι αποχωρισμοί, αστείρευτα δάκρυα. Τελικά η ζωή δεν είναι παρά μία εύθραυστη, κίβδηλη εικόνα, ικανή να θρυμματιστεί με τον παραμικρό τριγμό. Απομένει να βρουν οι πρωταγωνιστές του δράματος τη δύναμη να την ανασυνθέσουν.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μάριον Χωρεάνθη

Μάριον Χωρεάνθη (Μεταφραστής)

Η Μάριον Χωρεάνθη γεννήθηκε στη Χίο. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Sorbonne-Paris IV (Licence de Lettres Modernes), μελετώντας παράλληλα την αγγλική γλώσσα και λογοτεχνία (Diploma of English Studies). Παρακολούθησε επίσης συστηματικά μαθήματα θεατρικής αγωγής, εκφραστικής κινησιολογίας κι αυτοσχεδιασμού με τον Γιώργο Γαλάντη, καθώς και κλασικού τραγουδιού με τη Μαρία Σκαρλάτου. Από το 1990 εργάζεται ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών και μεταφράζει λογοτεχνικά, φιλολογικά και τεχνοκριτικά κείμενα από τα αγγλικά και τα γαλλικά. Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με τον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, καθώς και με το ραδιόφωνο. Συγχρόνως ασχολείται με τη μουσική σύνθεση, το στίχο, το γράψιμο και την εικονογράφηση βιβλίων και περιοδικών. Από το 1994 έργα της περιλαμβάνονται κάθε χρόνο σε συλλογικές και διεθνείς εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Καλλιτεχνικής Εταιρείας Αίσωπος και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικό τμήμα της IBBY).

Dani Shapiro

Dani Shapiro (Συγγραφέας)

H Dani Shapiro διδάσκει λογοτεχνία στο New School. Είναι συγγραφέας τριών γνωστών μυθιστορημάτων, "Picturing the week", "Playing with fire", και "Fugitive blue", καθώς και της βιογραφίας "Slow motion". Συνεργάζεται, επίσης, με διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Ζει στο Κονέκτικατ μαζί με το σύζυγό της και το γιο της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
450
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.535 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση